El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Tensió a Barberà del Vallès per l’1-O
  • CA

Ahir, el govern de Barberà del Vallès va perdre el suport d’ERC. El tercer tinent d’alcalde, Pere Pubill, va denunciar l’incompliment de l’acord municipal per part de l’alcaldessa, Sílvia Fuster. Dels tres partits que l’integraven, doncs, ara resten Plataforma per Barberà, amb cinc regidors, i Junts per Barberà, format per dos regidors d’EAB-CUP i dos de Podem.

L’acord, signat el 2015 per totes tres formacions, declarava que l’Ajuntament de Barberà seria “fidel a la decisió democràtica que prenguin els i les barberenques, el conjunt del poble català i les institucions catalanes”. És per això que la negativa de l’alcaldessa a cedir espais de titularitat municipal pel referèndum de l’1-O ha estat considerat un incompliment flagrant tant per ERC com per Junts per Barberà. En el cas dels segons, però, han decidit continuar formant part del govern per tal de tenir més opcions per garantir el dret a votar dels ciutadans de Barberà i han deixat la presa d’una decisió pel dia 2 d’octubre.

 

En aquest sentit el cinquè tinent d’alcalde, Fabià Díaz (EAB-CUP), va fer arribar als treballadors municipals l’ordre de no immiscir-se en la preparació i celebració del referèndum en virtut de les seves atribucions en matèria de serveis municipals. El compliment d’aquesta ordre, però, no ha estat complet i Díaz ha declarat que la policia local està actuant “independentment i com una força autònoma” perseguint els encartellaments relacionats amb el referèndum. Junts per Barberà van demanar a l’alcaldessa que, com altres ajuntaments, notifiquessin a la policia que el Tribunal Constitucional no pot coartar el dret a la llibertat d’expressió. Fuster, però, va excusar-se dient que la policia local obeeix ordres de la fiscalia.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa