El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Tempesta d’insults contra un mossèn per un llaç groc en un ciri de l’altar
  • CA

La polèmica a l’església de Sant Ramon Nonat de Coma-ruga (Tarragona) per la presència d’un llaç groc en un ciri de l’altar ha provocat en les últimes hores una tempesta d’insults contra el mossèn titular de la parròquia, Armand Carbonell. La controvèrsia s’ha originat després de la publicació d’un missatge de protesta d’un suposat grup de feligresos a través de la pàgina d’informació local ‘Comarruga’, a Facebook. El debat originat per la publicació de la queixa dels feligresos —que demanen al mossèn que retiri el símbol per la llibertat dels presos polítics— ha derivat en un abocador d’insults i missatges irrespectuosos contra al capellà, tot i que no s’ha pogut confirmar que hagi estat ell mateix el responsable d’haver col·locat el llaç, segons informa el Diari de Tarragona.

 

 

  

“El vaig veure el diumenge passat. Si segueix així deixaré d’assistir a aquesta església i per tant, a col·laborar econòmicament”, es queixa un home, malgrat que anteriorment un altre comentarista havia defensat la presència del símbol: “A veure si us n’adoneu que el llaç groc no té res a veure amb l’independentisme! És per la llibertat dels presos polítics! Perquè són presos polítics i així ha quedat demostrat amb la sentència dels jutges alemanys”.

 

La majoria de comentaris, però, ofereixen una notable mostra d’intransigència contra el llaç. Aquest és el cas d’un comentarista que aconsella “agafar el mossèn, treure-li la sotana, fer-lo fora i punt” perquè “ell està per celebrar missa, no per fer política”. Més endavant algú diu: “Aquest és dels que et treuen ganes d’anar a missa! Si no té vocació de capellà que no celebri misses i es posi a fer mítings com a polític”.

 

La polèmica és llarga i no s’atura. Una altra dona assegura que “l’únic símbol que s’ha de portar a l’església és el de Crist i l’Eucaristia”. Tot i que la pàgina és d’informació local de Coma-ruga, a la discussió s’hi afegeixen comentaristes d’altres bandes de l’Estat. Un, des de Madrid, apunta: “Això no és un capellà, és un merda disfressat. Amén”.

Altres lectors mostren sentir-se fastiguejats pel fenomen dels llaços. “És aclaparador”, diu una dona. Una altra, s’afegeix al lament: “Quin avorriment amb els llaços grocs. N’estic fins als ‘tequeteque'”. Alguns comentaris destaquen per la seva particular animadversió cap a la causa dels presos polítics: “Aquesta gentussa no respecta res, són uns fanàtics, només sembren odi”.

 

La majoria de comentaristes mostren un posicionament unionista i pocs els repliquen. No obstant això, algun els retreu “la manca d’empatia” i la “poca educació”. Això no frena en cap cas alguns dels comentaristes queixosos, que acaben fent befa de les persones que porten llaços grocs, a qui es refereixen com “els ‘lacis’.

 

‘El Món’ s’ha posat en contacte amb el capellà, però aquest s’ha negat a fer cap tipus de declaració sobre la controvèrsia.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa