El TC tomba el moll de l'os de la Llei de Ciberseguretat de Catalunya

El Constitucional anula que una agència autonòmica pugui protegir la xarxa
Yuki vol arribar als 1.000 clients a Espanya
Yuki vol arribar als 1.000 clients a Espanya | iSotck

Nou cop a l'autogovern de Catalunya. Aquest cop, el Tribunal Constitucional ha escapçat la Llei de l'Agència de Ciberseguretat de Catalunya, la llei 15/2017 de 25 de juliol. En una resolució difosa aquest migdia, el Tribunal considera que la llei és massa "extensa en la seva concepció" i "desborda" les competències autonòmiques. 

 

Així el Ple del TC ha estimat en part el recurs d'inconstitucionalitat presentat pel govern contra la aquesta llei. En conseqüència, l'alt tribunal considera nuls els articles que atorguen a l'Agència poder "Planificar, gestionar, coordinar i supervisar la ciberseguretat a Catalunya, establint la capacitat preventiva i reactiva necessària per pal·liar els efectes dels incidents de ciberseguretat que afecten el territori de Catalunya, així com les proves que puguin organitzar-se en matèria de ciberseguretat i continuïtat". 

 

El Tribunal entén que aquesta redacció excedeix de les competències del legislador autonòmic, ja que l'art. 149.1.29a CE atorga competència exclusiva a l'Estat en matèria de seguretat pública, dins de la qual s'integra la ciberseguretat.

  

  

la definició de l'objecte que efectua el precepte és molt extensa en la seva concepció, ja que la ciberseguretat s'integra en les competències estatals en matèria de seguretat pública i de telecomunicacions

 

Per tant, aquesta "atribució incondicionada "a l'Agència en el territori de Catalunya desborda, segons el Tribunal,  en el seu enunciat els marges en què la ciberseguretat s'inclou en les competències autonòmiques. 

 

 Comentaris
X*2
Això del tc és un altre cova de feixistes
David
Són uns feixistes, sí, però ens tenen dominats.
Jo
IIII?? Si no vols donar explicacions has de dir adéu al papa i viure pel teu conte.
Competencia de l'Esta? doncs al atemptat terrorista de l 17-A j a va queda ben clar qui eran els mes competens i qui mereixia tots els merits: ELS MOSSOS, LA GENT DEL CARRER , ELS SANITARIS, ELS TAXISTES, ELS BOTIGUERS..ETC,
lA LLEI DE CIBERSEGURATAT A ATALUNYA TOMBADA? QUE VOLEN? UNA ALTRE MASACRE TERRORISTA A CASA NOSTRA COM EL 17 -A? que hi ha suspites de que elEstat n'estava asabentat i no va dir res, al Mossos per que prenguesin precaucions , i que l'imam "amic" dels P.N comeixia i va trucar als terroristes 1/2 hora abans del atentat.
Espanta
Realment fa por de veure com l'estat espanyol intenta que hi hagin morts, sigui com sigui, mentre psoe icv podem colau callen i esperen a veure que poden pescar en la barbàrie.
Ona
L’estat, per poder tenir Catalunya sotmesa i poder-la seguir xuclant, prefereix sotmetre la població que hi viu a la inseguretat i la vulnerabilitat abans que facilitar els mecanismes de defensa a possibles atacs X, si aquest escapen al control mateix de l’Estat.

envia el comentari