El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
El TC “ressalta” a la seva memòria la feinada que li ha donat Catalunya
  • CA

Aviat el Tribunal Constitucional tindrà una sala que es podria anomenar “de lo Catalán”. Així mateix es constata amb la Memòria del 2019 de l’alta magistratura difosa el passat 20 de maig. Un extens estudi on es detalla l’activitat que els magistrats han tingut durant l’any 2019. Del text destaca la quantitat de referències a Catalunya, fins al punt, que recull l’observació i norma que s’haurà d’escriure Generalitat i no “Generalidad”, o Síndic de Greuges i no pas “Síndico de Agravios”.

 

Tant és així, que ja a la pàgina 17 de la Memòria els magistrats subratllen la feina que els ha donat el procés català. “Si s’hagués de ressaltar alguna característica d’aquest període jurisdiccional -com pot apreciar-se de la relació de sentències i interlocutòries que acabem de mencionar-, és que l’actuació de la Generalitat de Catalunya i dels seus dirigents han donat lloc a un nombre important de recursos i impugnacions, als que el Tribunal ha donat resposta, tractant sempre d’evitar que això no anés en detriment d’altres recursos ni justiciables”, subratlla la Memòria.

 

El resum d’activitat desgrana fil per randa la quantitat de recursos presentats. A més, s’entreté de manera especial en el procés d’elecció del president de la Generalitat i en la narrativa jurídica generada per l’aplicació del 155. Així mateix, el Constitucional també reconeix que li han fet gruar amb les constants resolucions i decisions del Parlament sobre el rei espanyol. 

La part de la Memòria on destaca la feinada que li ha comportat el procés Quico Sallés

 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa