El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
El TC admet el recurs de Puigdemont contra el Suprem per deixar vacant el seu escó a l’Eurocambra
  • CA

El Tribunal Constitucional (TC) ha admès a tràmit el recurs d’empara de Carles Puigdemont i Toni Comín contra la decisió del Tribunal Suprem de mantenir vacants els seus escons com a eurodiputats. La sala contenciosa-administrativa del Suprem va rebutjar a l’estiu suspendre cautelarment l’acord de la Junta Electoral Central (JEC) que declarava vacants els seus escons perquè no van acatar la Constitució presencialment i el que rebutja la promesa del càrrec a distància, davant notari a Bèlgica. El TC estudiarà el recurs perquè aprecia una “especial transcendència constitucional” perquè l’assumpte pot tenir “conseqüències polítiques generals”.

El Suprem va denegar la petició de mesures cautelars sol·licitada per l’expresident de la Generalitat i l’exconseller, que sol·licitaven la suspensió de la decisió de la JEC de deixar vacants els seus escons, per poder assistir a la sessió constitutiva del Parlament europeu el 2 de juliol. Finalment, Puigdemont i Comín van ser reconeguts igualment com a eurodiputats aquest gener en aplicació de la doctrina del Tribunal de Justícia de la Unió Europea (TJUE) sobre Oriol Junqueras, que diu que els eurodiputats tenen immunitat des que són proclamats electes.

En una providència feta pública aquest dimecres, el TC admet el recurs contra la decisió del Suprem però rebutja suspendre les resolucions recorregudes. També dona tres dies a les parts perquè presentin al·legacions.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa