Rovira promet aixecar-se de la taula de diàleg si no dona resultats

La secretària general d’Esquerra Republicana, Marta Rovira, ha rebutjat que s’anomeni taula de diàleg a l’espai obert entre la Generalitat i el govern espanyol i ha defensat parlar en tot moment de taula de negociació. A més, ha advertit que l’independentisme té el “repte” d’aixecar-se’n “si no en surt una solució basada en un referèndum, en la fi de la repressió, en l’amnistia i en l’exercici de l’autodeterminació”.

Per això, la dirigent republicana ha promès que “ens aixecarem de la taula de negociació” i ha assegurat que serà en aquest moment quan hauran d’explicar que “una vegada més l’Estat espanyol dóna l’esquena als consensos que hi ha a la nostra societat”.

La secretària general de la formació republicana ha assegurat que l’independentisme “no està en condicions” de repetir una situació com la que va culminar, la tardor de 2017, amb el referèndum de l’1 d’octubre i la posterior votació al Parlament sobre la independència de Catalunya. “No estem preparats per tornar-ho a fer en aquest moment i de vegades hi ha molt complex en dir això”, ha dit en una entrevista a TV3 emesa dissabte.

A banda, Rovira ha coincidit amb el president Puigdemont en rebutjar els indults anticipats. “Nosaltres estem a l’exili lluitant per la causa política, denunciant la repressió i forçant a una negociació política i un referèndum d’autodeterminació”, ha defensat després de parlar de la taula de diàleg i en referència a uns possibles indults com els que el president espanyol, Pedro Sánchez, va concedir als presos polítics el passat mes de juny.

Rovira ha explicat que no ha sortit ni sortirà de Suïssa per no arriscar-se a ser retinguda per culpa d’una euroordre emesa pel Tribunal Suprem espanyol, com li va passar a Carles Puigdemont durant la seva visita a l’Alguer per assistir a l’acte de l’Adifolk.

Comentaris

  Realitat Octubre 17, 2021 | 08:59
  En cap taula de dialeg o negaciacio pots esperar que una de les parts aconsegueixi el 100% dels seus objectius, així que ja poden anar marxant, encara que això quedara fatal a nivell europeu i internacional
  Capità Octubre 17, 2021 | 09:07
  Si pensem a llarg termini i avançantnos als moviments, com en una partida d'escacs, no pinta molt be. En una taula de negociacio, com diu la paraula has de negociar amb alguna cosa i has de cedir en d'altres i aquí ni tenim una cosa ni volem l'altra. Si ens aixequem de la taula quedarem com que no volem dialeg i nomes volem unilateralitat, pot ser es la unidjfuca via, pero perdem la vandera del dialeg i a nivell internacional perdrem suports i estarem sols, en el cara a cara amb espanya en tots els vesants estem perduts, podem fer 4 titulars pero no pasara d'aqui i com no tenim exercit està tot dit. Tot això tenint en compte que els que mes patirien seria el poble català.
  Català Octubre 17, 2021 | 09:22
  Doncs ja no cal pas que us hi assegueu. Tothom sap que no servirà de res.
  Girona Octubre 17, 2021 | 10:31
  Marta, jo mateix et vaig sentir en un míting a Girona, poc abans del 9N, assegurant a crits que no es pot negociar res amb l'estat espanyol, que menteixen sempre i que tot són trampes. Per tant, o menteixes ara o abans. De fet, la Generalitat encara es persona com a acusació contra mobilitzats independentistes. Ens heu mentit, Rovira. I per mantenir el vostre farol creïble, vau enviar a gent gran davant una policia sanguinària que havia arribat a Catalunya cantant "a por ellos" No hi haurà cap negociació i ho sabeu. Catalunya seguirà sent trepitjada econòmica i culturalment tret que apliquem el resultat del referèndum. Espero que els vostres votants obrin els ulls. Hi ha opcions per votar que són clarament independentistes, a mi no em tornaran a enredar amb el vot útil. El meu serà per algú que tingui la independència al punt 1 del programa, sense subterfugis.
   Torroella Octubre 17, 2021 | 12:20
   Com tu "Girona" en som molts. Fantàsticament explicat.
    De Montgrí Octubre 18, 2021 | 07:18
    Les mentides mes grosses, de fets i no de paraules, han estat dels corruptgents. Recordes quan el poc honorable batxiller foll va prometre tornar si guanyava i no ho va fer? Després va dir que tothom sabia que no ho deia en serio...
  Vergonya Octubre 17, 2021 | 10:40
  Traïdora venuda!
   Per traïdor ja tenim a Fuigpelmón! Octubre 17, 2021 | 13:21
   Va trigar setmanes a donar el resultat de l'1-O, segons a suspendre la DUI, i hores a fugir deixant-ho tot enmerdat. La cirereta va ser prometre tornar si guanyava i no fer-ho. Poc preparat? Foll? Covard? Mentider patològic? El que és segur és poc honorable...
    Ricard Octubre 17, 2021 | 14:35
    Castellà, si el plau estalvia't els comentaris de falsa bandera i queda't a Castella. Moltes Mercès.
     Mamà d'en Ricard Octubre 18, 2021 | 07:29
     Fill meu, no pots titllar de falsa bandera a tothom que ensenyi les vergones del teu estimat líder, i menys si son veritat. Només demostres un amor malaltís per una persona que fa de l'engany el seu modus vivendi.
    Tot enmerdat! Fins i tot la teva cara! Octubre 17, 2021 | 18:15
    El MHP Puigdemont porta mes de quatre anys cagant-se a la teva boca, i sembla que no t’agrada gaire, doncs estas molt pesat amb la mateixa cançoneta.. Donc et fots! I si no, cap a ecspanya falta gent! Aquí estem farts de imperfectes!
     Ricard Octubre 17, 2021 | 20:15
     Falsa bandera, Castella és la teva pàtria.
  Vendetta Octubre 17, 2021 | 12:50
  Paraula de botiflera
   Botiflera? Octubre 18, 2021 | 07:14
   Com Fuigpelmón? Com Miss Catalunya? Com il capo dimFamiglia Pujol? Donans més detalls...
  Doctor Strangelove Octubre 17, 2021 | 13:20
  Dolenta! Exemple de mala persona. Doc.
  rd Octubre 17, 2021 | 14:03
  botiflera
  Ricard Octubre 17, 2021 | 14:38
  Ells té ara altres preocupacions, tal i com ella mateixa va dir ahir. Jo li desitjo molta sort. Espero que la confusió que tenen no cali en altres persones.
   Ricard, el corruptgent ruquet... Octubre 18, 2021 | 07:05
   Es creu que tots els indepes votan corruptes prUcessistes cap enlloc... Doncs a les últimes eleccions ha guanyat per primer cop amb un 52% de vots l'independentisme, i no ha estat encapçalat per Jx€. Deu ser que'ls catalans ja hem vist les poques capacitats, mentides i engany continuo del batxiller que sembla jugar amb falsa bandera?
   per confussions ja tenim als corruptgents Octubre 18, 2021 | 07:21
   10 anys de mentides i enganys prometent blanc i donant negre per després negar que ho havien promès. només cal veure al poc honorable i menys preparat batxiller Fuigpelmón. Ha tornat a prometre tornar?
  MHP Octubre 17, 2021 | 16:50
  Marta Rovira, la valenta.😂😂😂 que vingui primer a seure a la taula, sinò no podrà allecar-se
  La llorona Octubre 17, 2021 | 17:19
  Tendrá morro la pava esa. La que vive de todos nosotros en Suiza.
  Narcís Octubre 17, 2021 | 18:46
  No l 'entenc pas . . . diu ' mesa de negociació de dos governs ' ? Per ventura, aquests dos governs no el conformen dos partits així no poden ser-hi representants qui fossin d' aquests ? PD : quina millor confiança que els presentats per sos mateixos partits ?
   Psiquiatra d'en Narcís Octubre 18, 2021 | 07:39
   Provi de pendre les pastilles que li vaig receptar abans d'escriure les seves incongruències, altrament no l'entendrà ni sa mare...
  Cge Octubre 17, 2021 | 18:56
  Que més direu els de ERE per no fer cas al poble i intentar tenir tot el poder foten al poble. ER sou uns venut i traïdors.
   Cas al poble? Octubre 18, 2021 | 07:07
   Com Fuigpelmón que va suspendre la DUI en segons i va fugir deixant-ho tot enmerdat? No ho crec, ERC no son com els corruptgents que viuen de robar i mentir...
   Quan va fer cas al poble el batxiller foll? Octubre 18, 2021 | 07:32
   Quan va suspendre la DUI? Quan va fugir deixant-ho tot enmerdat? Quan va prometre tornar i no ho va fer?... Menys mentides i potser tornareu a surar.
  Luisnomeacuerdo Octubre 17, 2021 | 20:27
  La llollovira que en ocasiones veía muertos. Ya se ha comprado la careta para los carnavales.

Nou comentari