Vilagrà diu que és “una llàstima” que JxCat no estigui a la taula de diàleg

La consellera de la Presidència vol que hi hagi una nova reunió amb el govern espanyol abans del Nadal

La consellera de la Presidència, Laura Vilagrà, ha assegurat aquest dimecres que “és una llàstima” que no hi hagi “consellers amb els quals ens entenem perfectament” de Junts per Catalunya a la taula de diàleg. En aquest sentit, ha dit que encara hi ha marge perquè la formació de Carles Puigdemont proposi una nova llista de noms per a la mesa de negociació i que es puguin incorporar a la reunió que s’ha de celebrar aquest mateix dimecres a la tarda per tal de tenir “una delegació catalana més àmplia“.

En una entrevista al Matí de Catalunya Ràdio, Vilagrà ha negat “rotundament” que el govern espanyol sabés que Junts per Catalunya havia proposat per a la taula de diàleg el vicepresident del Govern, Jordi Puigneró, el secretari general del partit, Jordi Sànchez, el vicepresident del partit, Jordi Turull, i la portaveu de la formació al Congrés dels Diputats, Míriam Nogueras. I ha assegurat que el veto a aquestes persones en cap cas hagi estat ordenat per la Moncloa.

Vilagrà ha dit que li agradaria que la taula de diàleg es pogués tornar a formar abans del proper Nadal. Ha assegurat que la intenció de la Generalitat és sortir d’aquesta trobada amb un “calendari clar” sobre què es tractarà en les properes reunions, a més d’acordar quina serà la metodologia. Ha assenyalat que una bona manera de fer avançar aquesta mesa de negociació és que hi hagi un calendari públic quan s’estigui a punt d’arribar a algun acord però que hi hagi també una branca de “treball intern” per evitar la pressió mediàtica.

La consellera ha demanat, també, que les trobades siguin “constants i seqüencials“. Vilagrà ha dit que un cop es tanqui la metodologia d’aquest mecanisme, s’hauria de començar a discutir i treballar sobre propostes concretes que el Govern vol pactar amb Madrid, com “l’autodeterminació” -a través d’un referèndum- i “l’amnistia” de tots els represaliats del Procés.

Nou comentari