Giró considera “legítima” la decisió d’Aragonès sobre JxCat a la taula de diàleg

El conseller d'Economia

El conseller d’Economia, Jaume Giró, ha afirmat aquest dimecres que la decisió del president de la Generalitat, Pere Aragonès, d’apartar Junts per Catalunya de la taula de diàleg és “legítima“. “Es va proposar la llista de noms que legítimament Junts va considerar que eren els que havien d’anar a una taula sobre l’autodeterminació i l’amnistia, i legítimament al president Aragonès no li va semblar bé i la taula continua, i té tot el suport del Govern, dels consellers de Junts i el meu en particular”, ha manifestat el conseller en una entrevista al Matí de Catalunya Ràdio. El cap del Departament ha defensat també la postura de JxCat i la proposta de noms que va fer per seure a negociar amb l’Estat espanyol. “S’ha d’entendre que al Parlament Esquerra Republicana té 33 diputats, i JxCat en té 32”, ha recordat.

Giró ha defensat que Junts per Catalunya proposés el vicepresident del Govern, Jordi Puigneró, el secretari general de JxCat, Jordi Sànchez, el vicepresident del partit, Jordi Turull, i la portaveu de la formació al Congrés, Míriam Nogueras, per negociar amb Espanya; i ha insistit que el partit “no podia canviar” la proposta. Ha manifestat que aquesta taula és una mesa de negociació “política” i que per tant cal que hi assisteixin persones “que s’hi dediquen específicament”, motiu pel qual ha explicat que ell es va descartar com a participant d’aquesta mesa: “Jo vaig demanar no ser a la taula“, ha explicat als micròfons de l’emissora pública catalana.

Giró ha assegurat que Pere Aragonès compta amb el suport de tots els seus consellers i que se li desitja “un gran èxit” en aquesta taula. “Jo hi confio sempre perquè és molt difícil aixecar-se cada matí en aquesta vida si no confies que les coses aniran bé“, ha assegurat. També ha dit que “JxCat sempre ha estat a favor del diàleg i de la negociació” i que per tant la formació de Carles Puigdemont “se sent vinculada” a aquesta taula.

Llei de l’audiovisual

Giró també ha carregat contra el govern espanyol per la llei de l’audiovisual que està preparant, i que contempla arraconar el català i la resta de llengües cooficials de l’Estat. “El risc que el català desaparegui del món del cinema i les sèries és real“, ha assegurat. “És fonamental que es canviï aquesta llei”, ha manifestat Giró, a més d’afirmar que “la llengua i la cultura són pilars fonamentals” de Catalunya.

Comentaris

  Tano 22/09/2021 11:57 am
  Els d'Esquerra Republicana encara creieu amb els Reis Mags. Temps al temps, tant sols el temps, posa les coses al seu lloc.
   Doctor Strangelove 22/09/2021 12:43 pm
   A veure capgròs, que l'ínclit Giró és de Junts pel Cash! I la noticia va del que diu el vell aquest, no de si ER creu amb els reis mags, que evidentment no, doncs més d'en Gandhi Gras! Doc.
    Tano 22/09/2021 3:34 pm
    Au ha cagar a la via. Sr. Doctor.
  Giro un lladre d'erc 22/09/2021 3:58 pm
  Giro es d'ERCaixabank i un comunista ricatxo per esquilar i robar amb imoistos racistes con Patrimoni i Successions. FORA EL QUINQUI GIRO I LA SEVA MAFIA D'ERC.LLADRES DELS CATALANS

Nou comentari