Alsina diu que Itàlia té “interès” per la taula de diàleg

La consellera d'Acció Exterior valora que les reunions han anat "molt bé" i que ha trobat "les complicitats que buscava"

Itàlia té interès en l’evolució i trajectòria de la taula de diàleg. Així ho ha afirmat la consellera d’Acció Exterior, Victòria Alsina, en una compareixença després de reunir-se amb autoritats eclesiàstiques i del govern italià. Alsina ha transmès el compromís del Govern de seure a la taula de diàleg i els ha assegurat que es tracta “d’una nova etapa del conflicte polític encara pendent de resoldre”.

“És molt important tenir el conflicte a la taula de la Unió Europea i en tot l’espai europeu perquè és un tema rellevant”, ha defensat abans d’assegurar que les reunions han anat “molt bé” i li han servit per trobar “les complicitats que buscaven”. La consellera d’exterior ha dit que en aquestes reunions han parlat de projectes conjunts, de quina és la situació actual de Catalunya i dels reptes que ha d’enfrontar -i que comparteix amb Itàlia-.

Alsina ha assegurat que Itàlia és un país que “segueix especialment de prop el que passa a Catalunya”. Per tot això, ha defensat que no és “casualitat” que aquest sigui el segon viatge oficial que fa com a consellera d’Exteriors, després de visitar París. “Itàlia per a nosaltres és una prioritat i un aliat. És un país amb qui compartim una història, projectes de futur i reptes mediterranis”, ha afegit.

Només han transcendit oficialment alguns dels participants en aquestes reunions, com ara Ettore Greco, vicepresident de l’Instituto Affari Internazionali (IAI) i think tank especialitzat en relacions internacionals, cooperació i integració europea i algunes autoritats religioses com Núria Calduch Benages, secretària de la Pontifícia Comissió Bíblica i la primera dona que ocupa aquest càrrec.

Alsina ha reconegut que els explica, perquè li sembla “pedagògic”, les recomanacions del Consell d’Europa ja que considera que és una font objectiva per defensar què és una amnistia de facto. També ho “lliga”, ha explicat, amb el segon referèndum d’Escòcia. “Evidentment les relacions entre Londres i Edimburg no són les mateixes que entre Madrid i Barcelona, però allà s’està parlant d’un percentatge sostingut del 60% de suport per a la organització d’aquest referèndum i a Catalunya aquest percentatge sempre l’hem superat per més de 10 punts”, recorda.

Comentaris

  Vendetta 23/09/2021 10:50 pm
  Mentira processista botiflera
  Gonzalo 23/09/2021 11:10 pm
  Claro que sí, campeona....por eso está la zona de la padania esperando ansiosa que declareis la andapandanchia....que ellos la volverán a declarar por segunda vez. Dicen que la primera, no les hicieron mucho caso en Roma.....
  Vendetta 23/09/2021 11:12 pm
  Si molt a detingut al fuigpelmon jaja ki tip de riure am els processistas llirista ni un paper a terra,jojojo
  Vendetta 23/09/2021 11:15 pm
  Dexeu de fer el inbecil processista figaflor, control de territori aixo si ke u respeten com am els talibans

Nou comentari