La CUP convoca una protesta contra la taula de diàleg

Denuncien que la mesa de negociació és "via morta"

La CUP ha convocat una concentració aquest mateix dimecres contra la taula de diàleg per denunciar que es tracta d’una “via morta” i per “rebutjar la repressió continuada de l’Estat“. El partit ha anunciat la convocatòria a través de Twitter, sota el lema “ni pactes, ni renúncies” i “la lluita és l’únic camí”. En una segona piulada, els anticapitalistes han explicat que la taula queda “invalidada” en el moment que hi ha “indefinició” i “falta d’horitzó de la part catalana“, a més d’una “negativa del govern espanyol d’abordar la qüestió nuclear del conflicte“. “Es constata el fracàs abans de començar”, apunten.

La CUP ha anunciat que la concentració tindrà lloc a la Plaça Sant Jaume a les 18:30h, en un moment que es preveu que la taula de diàleg estigui reunida. El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, i el president de la Generalitat, Pere Aragonès, es reuniran aquest dimecres cap a les 15h al palau de la Generalitat, i després donaran el tret de sortida a la taula de diàleg. No se sap, però, si la inauguraran i prou, o si lideraran tota la trobada. Aquest dimarts a la nit la Generalitat informava a trav´és d’un comunicat que “tots dos governs es reuniran a la Sala Torres Garcia, en una sessió de treball encapçalada pels dos presidents“. És a dir, que encara no queda clar.

La CUP sempre ha mostrat el seu escepticisme cap a la taula de diàleg, de la mateixa manera que també l’ha mostrat sempre Junts per Catalunya. Tot i això, els anticapitalistes van signar un acord d’investidura amb Esquerra Republicana de Catalunya per investir Pere Aragonès com a president de la Generalitat en el qual pactaven donar-li dos anys de marge a la taula de diàleg per comprovar si estava sent útil o no.

La CUP també ha parlat sobre l’actual situació política a les portes del TSJC, on aquest dimecres hi han anat a declarar l’expresident del Parlament Roger Torrent i tres exmembres més de la Mesa de la cambra catalana. Per a Pau Juvillà, que actualment forma part de la Mesa d’aquesta institució, es tracta d’un “atac que mostra la cara de l’Estat, que torna a retallar drets bàsics”. La presidenta de la CUP al Parlament també ha assenyalat que “la valoració de la taula de diàleg es fa per sí sola“, i ha assenyalat que cal reactivar l’independentisme a través del carrer i no pas d’aquesta mesa de negociació.

Comentaris

  MHP 15/09/2021 12:45 pm
  Els pijo-progre protestant per tot,viure per veure. Les protestes tenen que ser entre setmana, que el cap se setmana marxen a les segones residències i no poden manifestar-se.
  Farsants 15/09/2021 12:54 pm
  Per quan una protesta per apretar al Govern de Vichy per que que faci la Independència? La CUP participa de la farsa?
  La Guineu sense Carasseta 15/09/2021 1:20 pm
  Que be un dia de camping i costellada.
  El que n'està tip i fart de la incompetència dels que ens governen. 15/09/2021 2:59 pm
  ERC, CUP, JUNTS, tret de la Clara Ponsatí i imagino algú més, tots els altres aquests que es diuen de esquerres, altres de junts i aquests de la CUP no deixeu de ser una colla d'adinerats, pijos, progres que no heu patit mai gana i sou tots una colla de benestants que us disfresseu per semblar el que no sou; obrers com la majoria que cobrem una misèria i no podem pagar lloguer ni fer vacances. Si tant us importa el poble feu la independència, covards! Tots hauríeu de fotre el camp de la trona que us alimenta, perquè vosaltres ja teniu el rebost ben ple de negocis, empreses, feines a l'administració, funcionaris, etc. I el poble real que us manté que té??? Res, ni tant sols un país perquè no teniu res del que heu de tenir, ni pebrotera ni figuerola, sou penosos. Algú ho havia de dir? No?
  Això no és una taula de diàlrg 15/09/2021 6:25 pm
  Si no s'aixeca la repressió i no hi ha amnistia que vagin a cagar a la via. Clar i català. L'Aragonès només serveix per adormir el procés. I a la Taula de la Generalitat en català si us plau. I peer si de cas l'Iceta que faci de traductor.

Nou comentari