El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
El ministre de Presidència nega cap veto a Junts a la taula de diàleg
  • CA

El ministre de la Presidència, Relacions amb les Corts i Memòria Democràtica, Félix Bolaños, ha defensat la taula de diàleg entre Generalitat i govern espanyol com una “oportunitat històrica” i ha negat que la Moncloa vetés els noms proposats per Junts, com va assegurar el secretari general de Junts, Jordi Sànchez.

“En absolut”, ha replicat en una entrevista publicada en La Vanguardia aquest diumenge després de ser preguntat si es va vetar la presència del secretari general de Junts, Jordi Sànchez, i del vicepresident del partit i exconseller, Jordi Turull, tots dos indultats el mes de juny passat. Preguntat per si el govern espanyol hagués avalat la presència dels presos polítics en la trobada, ha replicat que la reunió havia de ser entre persones que tenen capacitat executiva i representen a tots dos governs. “Si estem parlant de sensibilitats polítiques, de partits, igual cal fer una altra taula”, ha suggerit.

Bolaños, que va encapçalar la delegació del govern espanyol a la taula de diàleg amb la Generalitat, ha detallat que l'”agenda del retrobament són les reivindicacions que han anat fent els presidents de la Generalitat als del governs d’Espanya, des d’Artur Mas a Carles Puigdemont o Quim Torra“.

Davant aquesta situació, el ministre ha assegurat que “el clima polític ha millorat” i que la tensió, diu, s’ha relaxat: “La confrontació va ser el passat, el diàleg és el present i el retrobament i els acords seran el futur. El clima polític i social a Catalunya ha millorat. Hi havia una tensió insuportable fa uns anys”.

No obstant això, ha reiterat que la celebració d’un referèndum d’autodeterminació a Catalunya “cronificaria el conflicte” i ha recordat que aquesta iniciativa no està contemplada en la Constitució i fracturaria, segons ell, al conjunt de la societat.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: X2 a setembre 19, 2021 | 12:56
    X2 setembre 19, 2021 | 12:56
    Aquest paio que es pensa, que som tontos? . Ja sabem que diran no a tot i que el que cal es que seguim esclaus de la democracia(???) ,borbonico -franquista. La taula ja se la poden fotre allà on els hi càpiga
    • Icona del comentari de: Aigualit a setembre 19, 2021 | 14:07
      Aigualit setembre 19, 2021 | 14:07
      No es que es pensi que sou tontus, es que ho sou. Us creieu qualsevol cosa que diuen els voatres estimados líderes, sense parar-vos a pensar i informar-vos. Aixi us va.
  2. Icona del comentari de: Pepista a setembre 19, 2021 | 13:15
    Pepista setembre 19, 2021 | 13:15
    Un altre pinotxo sociata

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa