Tardà torna a dir "feixista" a Rivera al Congrés després de ser acusat de "colpista"

La presidenta del Congrés, Ana Pastor, ha retirat totes dues expressions, que ha considerat "insults"

 

El portaveu d'ERC al Congrés, Joan Tardà, ha dit aquest dimecres "feixista" al president de Ciutadans, Albert Rivera, després que aquest es referís als independentistes catalans com a "colpistes". Totes dues paraules seran retirades del Diari de Sessions per ordre de la presidenta del Congrés, Ana Pastor, per considerar-les un insult.

 

"Tornem a exercir un acte d'autodefensa democràtica. És vostè un feixista", ha iniciat Tardà al seu segon torn d'intervenció al ple del Congrés sobre Catalunya i el Brexit, en resposta al líder de Ciutadans. ERC va anunciar fa setmanes que cada vegada que des del PP o Ciutadans li diguin "colpistes" els titllaran de "feixistes", un advertiment que va fer precisament que durant l'últim ple del Congrés de novembre la presidenta, Ana Pastor, anunciés que eliminaria tots dos insults del Diari de Sessions. Tardà ha lamentat haver de definir el líder de Cs com un "feixista" després que el debat sobre Catalunya, encara que "dur", estigués transcorrent "dins d'uns límits". "Però al final el senyor Rivera ha hagut de dir-ho i ens ha acusat de colpistes. Doncs en autodefensa democràtica, vostè és un feixista", ha insistit.

 

 

Davant d'aquest nou desacord, la presidenta del Congrés ha pres la paraula per confirmar que ordenarien treure del Diari de Sessions tots dos qualificatius. "Hi ha llibertat d'expressió, però no hi ha llibertat d'insult", ha emfatitzat Pastor, i ha incidit que els "insults" feixista i colpista dirigits a qualsevol membre de la Cambra seran retirats per la seva Presidència. "Som adults, tots sabem el que és fer bona política i defensar les nostres idees, però el que no es pot permetre és seguir pel mateix camí --ha asseverat--. Els prego que s'atinguin al Reglament de la Cambra i al fet que la política no és insultar, sinó construir amb la paraula".

 

Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?