Tardà rebutja "formar part d'una candidatura o ocupar un càrrec"

Reivindica que ERC és l'únic partit que pot fer governs "amb els nacionalistes i amb l'esquerra autodeterminista"

 

El portaveu d'ERC al Congrés, Joan Tardà, assegura que no deixa el Congrés per formar part d'una altra candidatura o ocupar un càrrec. En una entrevista a 'Els Matins de TV3' ha explicat que "continuarà treballant al servei de la causa" i del que li digui el partit. Tardà defensa que ERC ha de ser "l'eix del darrer tram" perquè és l'únic partit que pot governar i fer majories amb els nacionalistes i amb l'esquerra no independentista però sí autodeterminista. Ha assenyalat també que en aquest darrer tram s'haurà de "patir força" i ha considerat que caldrà "més cervell i menys budells".

 

Tardà ha insistit que l'estat espanyol és un estat democràtic però amb una democràcia "low cost". "Quan parles amb algú en la intimitat saben que l'1-O no va servir per implementar la república, però en canvi, va servir per fer inevitable el referèndum", ha defensat.

 

Per afrontar el "darrer tram", Tardà creu que caldran "fronts amplis" i ha presentat ERC com el partit capaç de liderar i hegemonitzar el procés. "És l'únic partit que podrà fer governs i majories amb els nacionalistes, el que representa Puigdemont, i amb l'esquerra no independentista però sí autodeterminista situada a la nostra esquerra", ha argumentat. Tardà insisteix que la "dèria" és construir ponts amb l'esquerra espanyola per pactar un referèndum i, en aquest context, ha considerat que no tindria sentit que el PSC ho dinamités.

 

 

De fet, segons Tarda, ERC condicionarà el suport a una investidura de Pedro Sánchez després del 28-A a "començar a negociar" i "garantir que es comença a construir l'eina". Tardà ha admès que en els darrers temps s'han comès "errors" i que s'ha produït improvisació com "en tots els processos d'acceleració històrica". Pel que fa als errors, ha destacat que la "construcció acadèmica del procés va cometre el gran error de creure que l'estat espanyol no respondria de manera violenta".

 

Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?