El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Tardà creu que l’independentisme haurà de “desobeir quan calgui”
  • CA

 

El portaveu d’ERC al Congrés, Joan Tardà, ha assegurat aquest diumenge que l’independentisme haurà de “desobeir quan sigui necessari” per aconseguir la independència de Catalunya. “El que estem protagonitzant és un gran procés de desobediència. Si estem on estem és perquè hem estat capaços de desobeir”, ha sostingut.

 

Així, ha assenyalat en una entrevista a Rac1 que el referèndum de l’1-O i la consulta del 9 de novembre del 2014 van ser un “responsable, democràtic, cívic i pacífic procés de desobediència”. Ha reconegut que l’independentisme s’ha adonat que aconseguir la independència era més difícil del que esperava i de com pot reaccionar l’Estat: “Hem descobert que la muntanya era més alta del que semblava“.

 

“Hem descobert que l’Estat espanyol estava disposat a tot, fins i tot a a un bany de sang, perquè no poguéssim emprendre el camí fins al cim”, ha alertat. En aquest sentit, ha preguntat que, si a l’1-O va haver-hi càrregues policials per impedir el referèndum, què hagués fet l’Estat “si s’hagués decidit implementar la república proclamada en el Parlament”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa