Tants caps, tants barrets?

El Parlament prepara les bústies dels diputats i hi posa les plaques dels electes a l’exili i empresonats. Pendents, això sí, de canvis i acords de darrera hora a ERC i a JxCAT
La bústia de diputat de Carles Puigdemont
La bústia de diputat de Carles Puigdemont | G,A

Les bústies dels diputats i diputades del Parlament, que històricament havien servit per poder dipositar els barrets abans d’entrar a l’hemicicle, ja han fet els canvis de noms perquè els nous electes trobin la seva bústia personalitzada. Aquest divendres, els uixers del Parlament enganxaven noves plaques amb els noms, en retiraven altres i reassignaven bústies. I això que encara no se sap del cert ni si els 135 diputats podran assistir al ple ni tampoc els noms definitius dels diputats de JxCAT i d’ERC. Per part de la llista del president, els diputats Ponsatí i Puig encara no han presentat la seva credencial, i en el cas d’ERC, només ho han fet Junqueras i Comín, i Carles Mundó ha renunciat al seu escó, que recull Gerard Gómez del Moral.


 

Ara bé, el Parlament redistribueix les bústies com si es tractés d’una legislatura normal, sense presos polítics ni exiliats. I és que el president Puigdemont, que és també el candidat a ser investit novament president, té la seva bústia a punt. La mateixa que la legislatura passada, tal i com indica l’enganxina que s’han trobat els uixers. El dubte és saber si Puigdemont podrà recollir en algun moment la seva correspondència durant aquesta XII legislatura. També té bústia, en aquest cas no la que tenia la legislatura anterior sinó una altra, el vicepresident Junqueras, que es troba a la presó, i també el conseller Comín, a l’exili.


 

La bústia per a Oriol Junqueras al Parlament
La bústia per a Oriol Junqueras al Parlament | G.A

 

Tants caps, tants barrets? De moment, les urnes han disposat 135 barrets amb nom i cognom. Però la justícia espanyola fa uns altres números. Els consellers Forn i Junqueras, i també Jordi Sànchez, romanen a la presó, a l’espera que el jutge Llarena determini si els permet exercir els seus drets polítics i assistir al ple, si els els nega o si, com a solució intermèdia, permet el vot delegat. Per altra banda, encara hi hauria un petit marge de temps perquè els tres diputats a l'exili renunciessin al seu escó, o perquè ho fes Comín, si acabés essent necessari per garantir la majoria independentista a la Mesa del Parlament i que aquest sigui presidit per un candidat d'ERC. Tant els republicans com JxCAT continuen rumiant quina és la millor estratègia, que, sumada a la posició personal de cadascun dels afectats, donarà una decisió final que s'hauria de conèixer en les properes hores.

Comentaris
Titular esperpéntic
El titular hauria de ser "tants de ciutadans, tants de vots" El vot dels tractoristes no hauria de valer tres vegades lo que val el meu. Aquesta Democracia está podrida. Puigdemont, dona la cara! Que els teus companys de viatge son a la presó!
Peret
El meu vot no hauria de valdre el mateix que el d'un estúpid feixiste que menysté als pagesos
Ramon
Si la independència ara com ara ja no és factible no només aconseguir-la sinó ni tan sols tenir-la en el programa llevat que acceptem la IMPOSSIBLE fórmula legal d'arribar-hi, l'única sortida que ens queda és tornar a defensar la nació, la llengua, la identitat i la integració de qui s'hi avingui però més desacomplexadament que mai perquè ja no cal témer l'esvalotament lerrouxista sinó directament enfrontar-nos-hi: més que mai, som dos pobles.
Ramon
I escolta, què voleu que us digui, jo sóc independentista des de molt abans que ERC se n'hi tornés de la mà d'Àngel Colom i Pilar Rahola però, francament, la nació, més i tot, la identitat, és mil milions de vegades més important que l'estat. Sobretot, si es tracta d'un estat castellanitzat de merda com el que proposa ERC. Per mi ja es poden quedar ells "en los bares" fent la seva "república". Nació sense estat és malviure. Però estat sense nació és morir.
Ramon
La prima a la petitesa demogràfica comparativa és quelcom habitual. De vegades arriba a extrems aberrants, com és el cas de les Nacions Unides: el vot de la Índia, 1.300.000.000 habitants, compta igual que el del Vaticà, que en té 800. El cas del País Basc també és extrem, però com que la prima a Àlaba beneficia els espanyolistes, ells no se'n queixen. Però, ja dic, aquesta prima és pràctica usual a tot arreu i Catalunya no la fa pas més que Europa. O que Andalusia. O que Espanya mateix.
Ramon
Alemanya té molts més europarlamentaris que Luxemburg. Però us penseu que en proporció a sengles poblacions? Ni de conya. Aquestes correccions tenen intenció vertebradora i es fan gairebé sempre ergo és lògic que les fem també nosaltres perquè volem ser un país normal. L'únic, això sí, és que la demarcació no hauria de ser la província espanyola. Però la comarca o la vegueria ens afavoriria més encara i per això Jordi Pujol va fer bé de no obrir aquest meló: el PSC n'hauria fet lerrouxisme.
Fat Boy
Perque un senyor de Barcelona, que paga els mateixos impostos que un de Gosol, te cent vegades mes serveis publics?.

envia el comentari