Tamara Carrasco, absolta després de l’intent de fer-la passar per terrorista

La jove va ser jutjada la setmana passada per desordres públics i ha estat exculpada

La jove Tamara Carrasco, detingut l’abril del 2018 sota l’acusació de delictes terroristes en un cas dirigit per l’Audiència Nacional espanyola i jutjada finalment només per desordres públics, ha estat absolta pel jutjat penal número 25 de Barcelona. L’exculpació li arriba després d’haver suportat mesures cautelars com la prohibició de sortir de Viladecans, la població on viu, que es va mantenir durant un any i dos mesos.

Ara, la sentència considera que “no ha quedat acreditat” que el missatge de veu difós “probablement” per ella, suposadament per incitar a actes de desordres públics, fos enviat “a ningú més a banda del seu grup d’amics, ni que el difongués a través de l’aplicació Whatsapp, ni que 4 exerceixi funcions de coordinació dels nomenats Comités de Defensa de la República (CDR)”. 

La sentència, en canvi, desestima la qüestió prèvia plantejada pel seu advocat, Benet Salellas, que advertia d’una possible vulneració dels seus drets perquè la Guàrdia Civil ha aclarit en cap moment com va obtenir l’àudio amb què la volien implicar. La jutgessa admet que continua sense saber-se d’on el van treure però creu que “no sembla que l’obtingués directamente de la comunicació emesa per l’acusada, únic supòsit en que hagués estat necessària autorització judicial per la intervenció de les comunicacions i en què es podria apreciar vulneració de drets fonamentals amb exclusió, per nul·litat en la seva obtenció, de la prova”.

Nou comentari