El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Tallen la Gran Via per demanar el retorn de l’Adri, “el primer exiliat civil” de l’1-O
  • CA

 

Més de 200 persones han tallat aquest dilluns a la tarda la Gran Via de les Corts Catalanes en la seva confluència amb el Passeig de Gràcia per manifestar-se en suport de l’Adri, el noi de 25 anys d’Esplugues de Llobregat, membre dels Comitès de Defensa de la República (CDR), a qui consideren “el primer exiliat civil” després de l’1 d’octubre. Des del 10 d’abril l’Adri té una ordre de cerca i captura, dictada per l’Audiència Nacional, acusat de rebel·lió i terrorisme. La Guàrdia Civil el va anar a buscar a casa seva però no el va trobar.

 

Membres del CDR i altres activistes han denunciat que han passat 104 dies des que l’Adri no ha pogut tornar a casa a causa de les acusacions que cauen sobre ell de “sedició, rebel·lió i pertinença a organització terrorista”. Unes acusacions que es basarien en la seva participació en l’obertura de peatges durant la passada Setmana Santa, una acció de protesta davant l’existència de presos polítics.

 

Suport també a Tamara Carrasco

 

La manifestació, que ha començat als Jardinets de Gràcia, ha acabat a la rotonda de Gran Via amb el Passeig de Gràcia. Aquí s’ha fet lectura d’un manifest en el qual també es denuncien les mesures cautelars “desorbitades” que es van decretar per a una altra membre del CDR, Tamara Carrasco, “confinada a Viladecans”.

 

Els manifestants han denunciat “la repressió per part de l’Estat” que pateixen els seus companys i han exigit que quedin “lliures” i puguin tornar a casa. “No callarem davant l’estratègia de la por, la desobediència és l’únic camí”, han sentenciat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa