Suspicàcies a JxCat per una cimera de Turull amb diputats i senadors

Una trobada a la Garriga dels presos polítics que provenen del PDeCAT salpebra els quadres dels junters

Moviments tàctics de cara un futur congrés de JxCAT? Reunió de caire conspiratiu per assaltar el lideratge de la formació? Els seus protagonistes eviten la polèmica i asseguren que ha estat una “trobada de retrobament”, o fins i tot, un “esmorzar d’amics”. La imatge s’ho valia, els presos polítics Jordi Turull, Josep Rull i Quim Forn van celebrar aquest dimarts una reunió amb congressistes i senadors de Junts, sense la presència del secretari general Jordi Sànchez. Tot en un restaurant de La Garriga, La Garrafa, on era alcaldessa l’exconsellera Meritxell Budó.

A la reunió hi van assistir veritables pesos pesants de la formació, com ara Míriam Nogueras i Josep Lluís Cleries, els comandaments del partit al Congrés i al Senat. També altres diputats i senadors com Pilar Calvo o l’exsíndic del Primer d’Octubre Josep Pagès. La trobada es va celebrar després d’un estiu d’especulacions –rere la caminada Travessa per la Llibertat de Jordi Turull– pel possible assalt de l’exconseller de la Presidència i actual vicepresident de la formació a la secretaria general.

De fet, la rumorologia va augmentar en aquest sentit a finals d’estiu quan quadres territorials del partit forjats en la transició independentista de Convergència, i que apostaven per Turull com a secretari general en el congrés fundacional del PDeCAT, van fer córrer la possibilitat d’un canvi de lideratge. Fins i tot, apuntaven que era un dels pocs noms capaços de relligar el partit amb el PDeCAT de cara les municipals. A més, Turull i Sànchez van mantenir les seves diferències de manera notòria durant la negociació del Govern de Pere Aragonès.

L’entorn de Turull, però, nega qualsevol iniciativa en aquest sentit. En primer terme, perquè aquest primer de setembre està centrat en la seva nova etapa professional, i, en segon terme, perquè “ja és vicepresident de la formació i pot treballar pels mateixos objectius estratègics”. Pel que fa la trobada d’ahir, fonts dels participants asseguren a El Món que tenia la funció de “retrobament” i de coneixença”. “Alguns diputats i senadors coneixien poc els presos polítics i ara tocava”, apunten. “Jordi Sànchez ja s’ha reunit amb ells moltes vegades”, emfatitzen. Però la trobada va fer aixecar les orelles dins les famílies de Junts.

Comentaris

  Josep Maria Cabré 01/09/2021 8:38 pm
  Fem un titular de... voluntat? Despres expliquem la realitat Periodisme informatiu o constructiu?
  Pedro 01/09/2021 9:18 pm
  ¿ Pesos pesants? Nada como reírse un poco.
  Santa 01/09/2021 9:54 pm
  La força de Junts x Catalunya és l'equilibri. Turull té solvència i credibilitat. L'enemiga de Junts no és la dinàmica d'encaix de les diverses sensibilitats sinó el perill de que és deixin dur per les poca-soltades de caire bonista-anàrquic que els ercomuns exhibeixen com valors socials quan no són res més que agents destructors del país, en general, i de les classes mitjanes, en particular. .
  Santa 01/09/2021 9:55 pm
  La força de Junts x Catalunya és l'equilibri. Turull té solvència i credibilitat. L'enemiga de Junts no és la dinàmica d'encaix de les diverses sensibilitats sinó que és deixin dur per les poca-solta des de caire bonista-anàrquic que els ercomuns exhibeixen com valors socials quan no són res més que agents destructors de classes mitjanes.
  Cat 01/09/2021 10:39 pm
  JuntsXdividir, quant trigaran a fer-ho de nou? Ja serà la setena o la vuitena?
   Somatent 02/09/2021 9:04 am
   Deixa'ls.... si es volen dividir que es divideixin entre ells.... en canvi ERC és un "Terminador", figura que vol dir que s'agenolla davant l'amo i vol fer virar la gent en la lògica autonomista....Ep, que dintre JxCat tb n'hi ha d'aquests.... El què és clar és que gent empresonada, aindultada...etc... no ens poden guiar i punt!
  Els corruptgents, cada dia més dividits 02/09/2021 7:04 am
  El problema és que dins de PedoCat i dins de Junts-per-no-se-sap-què hi ha molta gent que no prioritzan la independència o son directament prUcessistes-unionistes. Cada dia es destapen més i és per això que'l vaixell s'enfonsa, Ponsatí ja fa temps que ho ha vist però no ha fet el pas fins aquesta setmana i mentrestant el batxiller segueix desaparegut...
  Ex- votant d`' ERC. 02/09/2021 7:11 am
  Els polítics so tan F. de P. que creuen que tothom es com ells. I el que som , el Poble , es una colla de rucs per, encara, seguir-los votant, cosa que jo ja no tornaré a fer.
   Si noi, 02/09/2021 9:44 am
   tu has votat tants cops ERC com la Ferrussola. Què ets la Mare Superiora Marta?
  Estrijol 02/09/2021 7:45 am
  Tant de bò es carreguin al narcissista i manipulador Sánchez.
  Junqueras el quinqui de españaaaaa 02/09/2021 7:47 am
  En la Catalunya española, miserable i comunista del Junqueras, colau i porqueria, nomes hi caben granges de comunistes, ferrovials, okupes, drogates i maragalls de Porcioles, de Franco i de Erc, Fabricants d'impostos i crear carrecs per forrar militants, junquerisme de pocavergonyes i bandidos. Aragones es un MAFIA I PUIGNERO TAMBE. GOVERN DE XORUSSOS I ARRIBA ESPAÑA
  Francament 02/09/2021 8:02 am
  Altra vegada especulant sobre Junts! Quina mandra! A qui li interessa?

Nou comentari