El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Suspès un judici pels aldarulls post sentència perquè els policies volien declarar telemàticament
  • CA

L’Audiència de Girona ha suspès el judici a un jove que s’enfronta a 6 anys i mig de presó per suposadament haver llançat una pedra contra la Policia Nacional la matinada del 19 d’octubre del 2019, en els aldarulls que hi va haver a la ciutat durant les manifestacions contra la sentència del Tribunal Suprem que condemnava els presos polítics. La defensa i la fiscalia han demanat la suspensió perquè no volen que els policies declarin per videoconferència o, com a mínim, que es garanteixi que els quatre agents que el van detenir testifiquin des de la sala de vistes. El tribunal ha fixat el judici per al 6 de juliol.

El de Pau Sánchez era el primer d’aquests quatre judicis i s’havia de celebrar aquest dimecres a l’Audiència de Girona. Però un cop a dins la sala de vistes, el tribunal ha acordat ajornar-lo fins al juliol de l’any vinent. El motiu: garantir que els policies nacionals que han de declarar ho facin de manera presencial, i no per videoconferència.

Segons s’ha explicat a sala, la Secció Tercera, que és qui porta el cas, fa mesos que va enviar les citacions a la Direcció General de Policia. No van rebre resposta fins la setmana passada, quan se’ls va dir que als agents no els constaven les citacions, i que l’única possibilitat de declarar que tenien era mitjançant videoconferència.

La defensa de Sánchez, encapçalada per l’advocat Manel Mir, ha demanat que el judici se suspengués, perquè els policies que van detenir el jove de Llagostera declaressin presencialment. La fiscal s’ha adherit a la petició i el tribunal, després de deliberar, ha acordat posposar la vista oral i tornar-la a assenyalar per al 6 de juliol.

Quatre judicis pendents

El processat, que va estar gairebé un mes en presó preventiva, nega les acusacions. El judici contra aquest jove de Llagostera és un dels quatre que hi ha pendents per les mobilitzacions independentistes a Girona. Els judicis fan referència al tall de l’AVE durant el primer aniversari del referèndum i per les mobilitzacions post sentència de l’octubre del 2019. En total, hi ha set activistes encausats, per a qui la fiscalia demana penes d’entre 2 anys i mig i 6 anys i mig de presó.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa