El Suprem veta el català als presos polítics perquè Estrasburg tampoc l’admet

La interlocutòria utilitza la distància del TEDH per negar el judici al TSJC
Les defenses a la sala de plens del Tribunal Suprem
Les defenses a la sala de plens del Tribunal Suprem | ACN

 

Aquest matí, la Sala Penal del Tribunal Suprem ha decidit en una nova interlocutòria separar els processats en la Causa Especial 20907/2017.  És a dir, els acusats només per desobediència seran jutjats pel Tribunal Superior de Justícia de Catalunya i la resta al Suprem. Però, la mateixa interlocutòria ha carregat contra l’argument de diverses defenses d’enraonar en català o del dret a tenir un judici prop del domicili. Dues peticions tombades amb un argument, si més no, curiós: Estrasburg encara està més lluny i tampoc admet el català

 

 

Els magistrats asseguren que el “contacte directe i permanent” amb l’equip jurídic que assumeix la defensa està més que garantit i serà preservat per la mateixa Sala. “La sobrevinguda invocació del dret a què les sessions del judici es desenvolupin en llengua materna dels processats”, escriuen els magistrats “contrasta amb l’absència de qualsevol queixa d’indefensió durant el temps llarg que ja ha consumit la investigació i la fase intermitja d’aquesta causa especial”. 

 

El Suprem utilitza un dels arguments bàsics de la defensa independentista que és agafar-se a la justícia internacional. “Sia com sia, fer dependre el dret a un procés just de la distància entre la seu del propi domicili i la de l’òrgan jurisdiccional o de l’ús de la llengua materna pels professionals que assumeixen la defensa conduiria al sense sentit de negar que aquest dret tingui vigència, per exemple, al Tribunal Europeu de Drets Humans”. 

 

 Comentaris
Tal com raja
No tenien una excusa menys perversa?
Jordi (Català i Suís)
Què cal més als Catalans per tal d'utilitzar l'arma letal de la llengua i ENCETAR UN BOICOT TOTAL, INTENSIU I PERMANENT CONTRA LA LLENGUA DELS ESPANYOLS ! Calen més "catalana de merda !" als FGC ? Calen més humiliacions, més bèsties encara de la part de la Colònia Espanyola ? Com hom pot continuar acotant el cap, sotmesos a aquesta "sale race d'Espanyols" ?
Una aktra mostra
El catala, per llei, s'ha de poder utilitzar a l'estat espanyol. Saltar-se les normes de nou, ja ve a ser el TOT SI VAL de la més baixa estofa exercit per una colla de carcamals borratxos de delinqüència impune. Una nova demostració de la VOLUNTAT D'ESCARNI i de DESVERGONYIMENT amb que plantegen tirar endavant la gran ASTRACANADA que amb tota consciència i perversió venen duent a terme.
Boi
Jo no faig boicot a ningú, però ja fa molts anys que a Catalunya visc només amb català i si tothom fes el mateix quan venen de fora haurien d'utilitzar els "pinganillos".
Pompeu Fabra.
Molta culpa la tenim nosaltres , els catalans que , per cortesia ,educació , hem passat a parlar el castellà per comptes de FER-NOS ENTENDRE AMB EL NOSTRE IDIOMA .Quan viatgem per les españes ja parlarem español ......perquè no hi ha més collons .
¡ LA REPÚBLICA NO EXISTE, IDIOTA!.
La única verdad de este podrido y fraudulento proceso. Tanto " menear" el TEDH y ahora no les sirve, siempre la miseria del victimismo; nosotros somos supremacistas, siempre la culpa es de otro.
UNA RESPOSTA ABSURDA
El català és una llengua espanyola i s'ha de poder parlar arreu d'Espanya.
¡ LA REPÚBLICA NO EXISTE, IDIOTA!.
Y para los apesebrados que dicen que la frase irrebatible " se repite más que el ajo", que recuerden lo de "in-inde-independència".
Això és inconstitucional
Article 3 de la Constitució: El castellà és la llengua oficial de l'Estat, Les demès llengues espanyoles seran objecte d'ESPECIAL RESPECTE I PROTECCIÓ. Espero que aquest jutges es jutgin per això mirant-se al mirall, i es declarin incompetents per exercir de jutges. Perdó. Es que tinc el dia optimista amb els jutges espanyols
Recorda un conegut refrany
Això de que la UE també ho fa és una excusa que pel que es vegu usen polítics de tot arreu i de totes les ideologies per no haver de justificar decisions. Per l'altre, fins ara no estava garantit l'ús del català a la justícia, fins a Madrid, on hi ha hagut algun cas?
No es el TS
Es la Inquisició
Doncs a parlar en català: si perseveren en la prohibició quedarà més palesa la indefensió
ESPAÑA MISERABLE i de miserables. Qui vol ser apañó podent ser qualsevol altra cosa?
Estar a les verdes, però no a les madures
A la justícia espanyola només li interessa el que es diu i passa als tribunals de Estrasburg, o Alemanya o Bèlgica, quan va contra els catalans. Per exemple si dicten que no hi ha rebelio, llavors diuen que no s'han de tenir en compte aquestes sentències.
Vicenç Ramoneda
A Estrasburg, el català, no és llengua oficial i a espanya si, ho no?
Josep el rebel
El Reino de España porta més de 300 anys imposant l'espanyol i marginant i discriminant les llengües no castellanes.
Ramonet
Alguns diuen que la història és com un pèndul: és repeteix; i ara veiem com retornen els tribunals inquisitorials a l'espanya que no ha evolucionat en res. S'han carregat tot el que s'estudia en dret penal i processal a les universitat, aquestes hauran de tornar a explicar el model de tribunals d'una dictadura.
per @UNA RESPOSTA ABSURDA
Ells mai han considerat que el català sigui una llengua espanyola (és evident que al llarg dels segles el català només els hi ha fet nosa i despreci). Al llarg dels temps només una llengua i una nació ha prevalescut; Castella i el castellà. A nivell internacional es veu més clar , tothom sap que és l'spanish, i és només UNA llengua. (la resta per a ells només són llengües de pagesos i gent de poca categoria).
Un altra fet molt simbòlic
Que passaria si es fessin forts en parlar en català?
torracollons
ho poden fer en anglès amb l'argument que a estrasburg sí que es pot utilitzar...
Kadra
No acabo d'entendre això d'Estrasburg. És que potser allà no tindran dret a traductor? si en tenen, per què no n'han de tenir a Madrid?
Josep m
I si sols parlen amb catala que? Pujaran les penes ja escrites? Potser els fusilaran? Ni una sola paraula amb castella, no es consideren compentens per fer la representacio teatral d'un judici? No saben catala? Tenen un mes per apendre.
Cada dia estem més lluny d,Espanya Visca la República Catalana
Jordi...
Quina vergonya ha de fer ser espanyol i saber el que passa aquí.
la nacio espanyola n existe idiota
el castella es deuria prohibir a Catalunya com les seves lleis i la seva constitucio politiquería i monarquia espanya preso de pobles INSUBMISIO ATOT LO ESPANYOL son supremacistes de l ordeno i demano marxem ja
MARCHENA E HIJA, SA, los niños de Cosidó del PP-GURTEL
marchena la chacha de Cusidó del PP-GURTEL, no sap que a Estrasburg el català no es oficial gracies al feixista Borrell, pero a España es un idioma oficial. Marchena, anticonstitucional, deliquent col.locador de la nena, a la presó ja, jutge del PP-GURTEL-CUSIDÓ. SUPREMO LEGIA Y TANCAMENT JA, I NOMES FALTABA LA MANADA DE JUTGES VIOLADORS DE NENES, com va dir la ministra Delgado. NOMS DELS VIOLADORS, JA!!!! JUSTICIA BRUTA, JUSTICIA DE ECCCSSSSPAÑA, terra de violadors no jutjats
un senyor antic i infectat
Fins quan aguantarem aquesta humiliacio?, que esperem per revoltarnos contra la tirania? abans que ens esclafin un per un, prou.
Malatesta
El català está vetat a les institucions europees per que no és oficial a Europa. Això és així perqué l'estat espanyol ha bloquejat fins a 16 vegades la petició d'oficialitat del català a Europa. Si tots els arguments del TS són d'aquest estil realment estem davant d'una suprema infàmia!
No sé de què us sorpreneu....
Ells tenen molt clar que som la seva colònia. A mi em sorprèn que hi hagi tant catalanet que es faci el sorprés i l'ingenu, i perdeu l'energia parlant de lleis i normes ...
Bernat C.
a @UNA RESPOSTA ABSURDA: El català és una llengua espanyola (segons ells) i s'ha de poder parlar arreu d'Espanya (segons ells). La dificultat està en que no practiquen perquè no s'ho creuen ni ells mateixos, i encara molt menys si es tracta de perjudicar als catalans.
Ejpaña franquiste borbònica negre i arruïnada
Fat Boy
O sigui, que detenen a un tipus que nomes parli swahili o pashtun per exemple i te dret a un traductor jurat, pero si ets catala, no.
Sabeu quin és el problema?
Que a la dictadura, el català estava perseguit, i, en aquest règim del 78 també. Queda clar doncs que el problema el tenim amb la cultura castellana borbonitzada centralista i absolutista. Als de l'altiplà, la història d'aquest puto país el hi sua. Van arrabassar les institucions catalanes, ens van tancar les universitats i ens van dir que "por cojones hablareis en castellano". I continuen dient "Cataluña és España" i com més ho diuen, més colònia demostren que som.
JordiP
Malatesta: Em sembla que no és que esté "vetat" sinó que "no està contemplat" perquè no és la llengua en que l'Estat espanyol està "fitxat", diguem-ne, per l'organisme internacional. O sigui: vist des d'en fora, el català no existeix, gràcies a no haver estat "declarat" per Espanya. Voilà. O sigui que sí, és una suprema infàmia.

envia el comentari