El Suprem rebutja investigar Rivera per assenyalar "mestres separatistes"

El tribunal considera que els comentaris estan emparats per la llibertat d'expressió i no hi veu incitació a l'odi
El president de Cs, Albert Rivera
El president de Cs, Albert Rivera | ACN

La Sala Penal del Tribunal Suprem ha rebutjar investigar el líder de Ciudadanos (Cs), Albert Rivera, per incitació a l'odi per penjar al seu Twitter una notícia d'El Mundo on s'assenyalaven nou mestres de l'escola de Sant Andreu de la Barca i els titllava de "mestres separatistes". La notícia es titulava 'Els 9 mestres de la infàmia'. La querella -presentada per Josep Asensio- considerava que l'actuació de Rivera constituïa un delicte d'odi. La sala ordena arxivar les actuacions –tal com també li sol·licitava la Fiscalia- perquè considera que les expressions de Rivera estan emparades en la llibertat d'expressió.

 

La sala considera que enllaçar al seu Twitter la notícia d'El Mundo no és delicte i suposa una "simple manifestació" del dret fonamental a la llibertat d'expressió. A més, reconeix que el comentari el fa un diputat i en referència a un assumpte "d'importància i actualitat". "El contingut de les frases no revela cap contingut agressiu ni es constata odi", recull la interlocutòria. Els magistrats remarquen que les referències que feia Rivera eren "molt genèriques" i no encaixen amb els supòsits del delicte d'odi.

 

El Suprem també va rebutjar a l'abril una querella presentada també per Josep Asensio com a membre de la Coordinadora d'AdvoCATs per Catalunya, que demanava investigar per prevaricació la magistrada Carmen Lamela per haver assumit causa contra el procés. La querella s'havia presentat al Suprem perquè, en condició de diputat al Congrés, Rivera està aforat.Comentaris
republica
quina vergonya, bé de fet no en tenen gens aquestos que es fan dir justícia. El rivera pot fer i dir el que li roti, que sap que la "justícia" està al seu favor, un altre exemple més de que españa és un país de pandereta
What else?
Si és així, a què esperem per fer llistes de mestres feixistes espanyols?... Ah, nooo, nosaltres no, que som catalans i no tenim els mateixos drets que un feixista espanyol! Ells tenen impunitat, nosaltres botxins.
Els hi deu regalar coca de Nadal...
Guim
La llibertat d'expressió ens permet anomenar a aquest element, etnocida? Aquest Carlos Alberto Primo de Rivera vol que els catalans desapareixem lingüísticament i ens castellanitzem L'etnocidi és la destrucció, mitjançant la imposició forçada, de les pràctiques, costums i esquemes mentals de la cultura d'una ètnia. El genocidi lingüístic és un cas particular d'etnocidi.
Andreunc_Dani
Es clar que si. Delicte d' odi es dur nas de pallaso i no assenyalar professor. La terra es plana...i es al centre de l' univers...a la lluna hi ha mars...i rera l' Oceà Atlàntic l' abisme...i com no, Espanya es un gran pais moly democràta.
LSO
España está gobernada por terroristas con toga.
ganxó
Aquets investiguen el que els interessa. llavors es queixen de lo ben considerats que són a Casa Nostra. Aquí trigarem més, pero a Europa, encara que no valgui gran cosa, ni se'ls miraran a la cara. Per bons professionals.
LSO
Totalitario, deberías rebajar la dosis.
El suprem intrument de FAES
investigant un producte avortiu d'Asnar????? Ja no seria màfia!
SÓLO están al servicio de los fascistas, está claro!

envia el comentari