El Suprem es posa a la defensiva pel permís concedit a Rull per anar a veure el fill a l'hospital

El tribunal espanyol vol estudiar el cas per veure si ha d'emprendre accions legals contra a direcció del centre penitenciari
Josep Rull | Europa Press

El permís d’urgència concedit a Josep Rull per anar a veure el seu fill a l’hospital s’ha convertit en focus d’una nova polèmica. El Tribunal Suprem, segons informa l’agència Europa Press, discrepa de la versió de la Generalitat i assegura que el permís del jutjat de Manresa mai es va concedir i que ha tingut coneixement dels fets a posteriori. És per això que el Suprem estudiarà el cas per emprendre accions contra la direcció del centre penitenciari de Lledoners.

 

D’acord amb la versió de Serveis Penitenciaris de la Generalitat, abans d’autoritzar el permís la direcció del centre es va dirigir al jutjat de guàrdia de Manresa, que va recordar que el Reglament Penitenciari permet la concessió de permisos extraordinaris d’urgència.

 

La interlocutòria del jutjat de Manresa del 5 de gener defensa que d’acord amb l’article 161.4 del reglament penitenciari per a la concessió de permisos extraordinaris a interns preventius serà necessària l’autorització expressa de l’autoritat judicial a disposició de la qual es trobi. El mateix reglament deixa ben clar que, en els supòsits d’urgència, el permís extraordinari “podrà ser autoritzat pel director del centre, prèvia consulta al centre directiu i sense perjudici de comunicar a la Junta de Tractament l’autorització concedida”.

 

El jutge també va determinar en la interlocutòria que no hi havia raons “per concedir (ni deixar de concedir) permís extraordinari de sortida a l’intern Josep Rull Andreu, pres preventiu al centre penitenciari de Lledoners, perquè aquest jutjat no té competència per fer-ho de conformitat amb el que disposa l’article 161.4 del Reglament Penitenciari”.Comentaris
jg
no creo que llegue la sangre al río pero una falta administrativa al menos le caerá a esta señora...o quizá más...
Iñaki Urdanmanguin
Son tant dollents aquests guripes, que no en tenen prou amb una preventiva il-legal, sino que els hi put que un home com cal vagi a veure al seu fill a l'hospital. Jo ho pagaran car, ja
OLIVETTA
MISERABLES , es el calificatiu mes benevol que puc fer
Justicia represora franquista borbonica, marxem de tanta xusma
X*2
la merda el suprem, inhumans, gentussa
piolines
oh i tant!, com es possible deixar anar un criminal tan perillos per anar a l'hospital a veure el seu fill que a mes es va accidentar dintre de la presó. Nada nada todos la carcel y sus hijos tambien!!
marbosch
Si la gestió de les presons és de la Generalitat, tècnicament encara els d'espanyistan encara diran que la Generalitat és la que té presos polítics.

envia el comentari