El Suprem denega a Puigdemont, Puig i Ponsatí la petició de no dirigir-se a ells com a "fugits"

Tots tres havien demanat a la Sala Penal que canviés aquest terme en considerar-lo "impropi i desconsiderat"
La façana principal del Tribunal Suprem
La façana principal del Tribunal Suprem | ACN

La Sala Penal del Tribunal Suprem ha desestimat la petició presentada per Carles Puigdemont, Clara Ponsatí i Lluís Puig que sol·licitaven que no es dirigissin a ells com a "fugits" en els escrits d'aquest tribunal. Consideraven que era un terme "impropi i desconsiderat" i demanaven que es canviés per "processats absents" o "exiliats". En una resolució, els magistrats defensen que el terme tal com s'ha usat és "adequat i en absolut desconsiderat" i, per tant, rebutgen canviar-lo. La petició d'aclariment o rectificació formulada per tots tres va referència a una resolució d'aquesta mateixa sala del 25 de juliol.

 

En l'escrit presentat per la defensa de l'expresident i els dos exconsellers s'exposa que la referència com a "fugits" és "pejoratiu" i que no es correspon amb la "situació real" ni tampoc resulta "gramaticalment exacte". En la petició, es demana canviar-ho per "processat absent o "exiliat".

 

En canvi, els tres magistrats que resolen aquests escrits diu que és ajustat a dret dirigir-se a ells com "fugits o sostrets a l'acció de la justícia espanyola". "Això i res més és el que ha dit i el que ha volgut dir la sala, sense perjudici de conceptes usats per la premsa o en àmbits estranys a aquest tribunal", recull la interlocutòria. Per al tribunal, el terme és "adequat i en absolut desconsiderat" i, per tant, rebutja la petició formulada per tots tres i manté aquesta terminologia.Comentaris
Planyo al llarena & friends
Clar, que és pot esperar d´uns jutges que també son part, d´una colla de potuls que van rien i rien i que arribarà el dia que s´els hi congelarà el somriure de cop.
X*2
No l'ha tancat encare, aquest niu de feixistes?
pur feixisme
Típic franquista; intentar denigrar i deshumanitzar a l'adversari. Així els hi sembla más fácil atacar-lo.
xup
i nosaltres podem dir "Sr" jutge voste es un llepaculs
Fatxaland
La següent petició serà si és poden dirigir als jutges com senyors franquistes
Independencia marca ACME
Correcaminos Puigi y el Coyote Llarena.
No són fugitius
Van marxar d'una justícia que havia tancat dos activistes pacífics tractant-los de terroristes gairebé. És van lliurar a les autoritats belgues. Llarena demana protecció a l'estatement espanyol i li hem de pagar entre tots la defensa..tot per no donar la cara. Compliria Llarena alguna condeina de ser declarat culpable? No, si li exigeixen compensació econòmica també la pagarem nosaltres. Llarena l'incompetent xulo i covard.

envia el comentari