El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
El Suprem admet a tràmit una demanda d’empresaris contra el govern Sánchez
  • CA

El Tribunal Suprem ha admès a tràmit la primera demanda dels empresaris contra l’executiu de Pedro Sánchez per la gestió de la pandèmia de la Covid-19. Els empresaris englobats sota les sigles PEACovid-19 (Plataforma d’Empresaris Afectats pel tancament de negocis durant la pandèmia) esperen que l’alt tribunal comenci a dictaminar sobre les indemnitzacions reclamades que, en conjunt, superen els 300 milions d’euros.

La primera demanda va arribar al Suprem el 22 de desembre de l’any passat. El 22 de setembre d’aquest any va enviar comunicació a l’Advocacia de l’Estat perquè es pronunciés en un termini de 20 dies. Divendres passat, 17 de desembre, va notificar als advocats de PEACovid-19 l’admissió a tràmit de la denúncia.El portaveu de la plataforma empresarial, Javier Candela, ha reclamat “ja” la resolució de l’alt tribunal per “recuperar totes les despeses” i els beneficis “no obtinguts”. Candela ha acusat l’executiu de Sánchez d’una gestió “nefasta” que va “afectar” el teixit empresarial “amb tancaments, restriccions i confinaments il·legals”.

Fa uns mesos el Tribunal Constitucional va donar un revés a Pedro Sánchez i el seu govern. El tribunal creu que la pròrroga de sis mesos del segon estat d’alarma va ser “infundada” i “no raonable”. Entre els arguments, esgrimeix que va quedar “gairebé cancel·lat” el règim de control del Congrés. De fet, el juliol passat el tribunal ja va declarar inconstitucional el primer estat d’alarma. Ara el Constitucional dona la raó en part a un recurs de Vox tot i els vots particulars de quatre magistrats, entre ells, el del president del tribunal, Juan José González Rivas. En canvi, sí que avala la limitació de circulació de persones en horari nocturn, la restricció d’entrada i sortida de persones en comunitats autònomes, així com al limitació de la permanència de grups de persones en espais públics, privats i en llocs de culte.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa