Somescola crida a la mobilització davant un “nou intent d’agressió” al català

Somescola fa una crida a la societat a mobilitzar-se davant el que considera un “nou intent d’agressió” al model educatiu català. En un comunicat, la plataforma manifesta que el model d’escola catalana està consolidat i avalat durant dècades i defensa que la immersió lingüística és “un model d’èxit”. Per això, considera “intolerable” la “intrusió” dels tribunals per regular la política educativa i avisa que és la docència, i no els juristes, qui ho ha de fer. “Que un jutge determini de manera arbitrària el percentatge d’hores que calen per aprendre una llengua és un escarni als professionals de l’educació”, recull el manifest fet públic un dia després que el Tribunal Suprem hagi confirmat la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya que estableix que un 25% de les hores lectives s’han de fer en castellà.

La plataforma adverteix que sentències com la del TSJC, ara avalada pel Suprem, abonen arguments “falsos i perillosos d’instrumentalització” de l’educació i la llengua i denuncia que no és un cas aïllat. “Els continus atacs polítics i judicials contra la llengua catalana i l’educació en català responen a una voluntat de minoritzar la llengua catalana en tots els seus usos socials”, asseguren.

Davant d’això, es reafirmen en el fet que l’escola catalana ha de seguir sent un “actor cabdal” que afavoreixi la inclusió i la cohesió social i alerten que la situació del català a les aules viu una situació “crítica”. Així mateix, insta a les institucions a “blindar” el consens de país aprofitant el marc polític generat amb el Pacte Nacional per la Llengua. A banda, demana al govern espanyol que respecti aquests grans acords.

Per tot plegat, Somescola fa una crida al conjunt de la societat catalana a mobilitzar-se i insta a reforçar el treball conjunt per a consolidar-lo, protegir-lo i millorar-lo. A més, la plataforma expressa el seu compromís per coordinar les entitats que actuen de manera activa en suport del model educatiu català, ja sigui amb mobilitzacions o accions als centres i als carrers.

Comentaris

  Puta espanya Novembre 24, 2021 | 19:36
  Sempre Puta espanya
  JordiP Novembre 24, 2021 | 19:52
  No és un "intent d'agressió": és una agressió en tota regla. A més, és la vella agressió de tota la vida, no és res de nou. Cada día una volta de rosca més. El seu odi per la llengua i cultura catalanes no té mida. El traidor aquell va dir que "se habían cargado la sanidad catalana" (i sembla que és cert, però encara no es notava). Ara es veu clarament que la següent fase és carregar-se l'ensenyament i, sobre tot, la llengua. Aquesta invasió propulsada per jutges i fiscals és, clarament, una continuació de la guerra civil per altres mitjans. NO ho de permetre.
  Cambio de zanahoria al borrico.. Novembre 24, 2021 | 20:42
  Y unos cientos de miles de pantallas para atras para sacar a los borricos a la calle (que ya no se motivan tras millones de mentiras) ¿Volvemos a los años 70?

Nou comentari