El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Solé proposa permetre la votació el 14-F a contagiats i confinats
  • CA

El conseller d’Acció Exterior i Relacions Institucionals, Bernat Solé, ha presentat aquest divendres un informe sobre les mesures preventives de la covid-19 a tenir en compte per les properes eleccions al Parlament. La conselleria aposta per extremar la seguretat sanitària als locals electorals de forma “coordinada” i “auditada” públicament, obrir la possibilitat de votar a persones contagiades i confinades amb un “temps limitat i en espais prioritaris“, recomanar el vot per correu i crear una taula de partits per consensuar la diagnosi sobre el procés electoral. Aquesta taula comptaria amb representants dels grups parlamentaris, de la conselleria i de les candidatures proclamades.

L’informe pretén “minimitzar els risc sobre la salut, garantir el dret a vot i protegir la legitimat del procés electoral”. “La voluntat del Govern de Catalunya és garantir el dret de tota la ciutadania a exercir el vot i que es faci d’una manera segura per a tothom“, han apuntat en un comunicat.

Després d’haver estudiat processos similars en altres comunitats autònomes i països, Solé ha presentat l’informe aquest migdia al grup interdepartamental sobre eleccions que integra Presidència, Vicepresidència i Economia, Salut, Interior i Acció Exterior. Solé ja ha enviat el document al Procicat per a la seva aprovació com a pla sectorial. L’aprovació està prevista per la setmana vinent, malgrat que les mesures preventives evolucionaran en funció de les recomanacions dels experts i de l’evolució de la pandèmia fins a la celebració dels comicis.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa