Solé insisteix que el Govern treballa per mantenir les eleccions al 14 de febrer

Torrent demana "no contraposar" salut i dret a vot i recorda que encara es pot investir un president de la Generalitat

El conseller d’Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència, Bernat Solé, ha assegurat aquest divendres que el Govern treballa “de manera ferma” perquè les properes eleccions al Parlament se celebrin el 14 de febrer. Ho ha dit a l’inici de la reunió que l’executiu català ha mantingut amb els grups parlamentaris, en què ha condicionat qualsevol canvi en els comicis “únicament al punt de vista epidemiològic”. Solé ha exposat “tres grans objectius” de cara al 14-F: preservar la salut i la seguretat de la ciutadania, assegurar el dret a vot “per a tothom” i garantir la legitimitat d’aquestes eleccions.

Això passa perquè les candidatures puguin explicar el seu projecte polític, que el ciutadà pugui rebre tota la informació i que la participació sigui assimilable a la d’altres comicis” malgrat la situació d'”excepcionalitat” provocada per la pandèmia de covid-19, ha exposat. Solé ha explicat que el seu departament treballa des de fa “mesos” en aquestes eleccions, encara que no estan formalment convocades, i ha apel·lat al “consens” per tal de garantir-hi una bona participació.

La trobada entre el Govern i els grups polítics s’ha fet al Parlament, on el president de la cambra Roger Torrent ha obert la sessió recordant que hi ha temps per investir un president de la Generalitat: “Encara som en període en el qual pot haver-hi una investidura. No s’ha dissolt el parlament i no s’han convocat les eleccions”, ha afirmat, tot i que ha reconegut que “tot sembla apuntar que això no es donarà”. Així mateix, ha demanat “no contraposar” el dret a vot amb la salut i ha lloat la celebració de la taula de partits i de Govern “amb totes les veus representades”.

Hi han participat Torrent; Solé i altres càrrecs del Departament d’Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència; representants del Departament de Salut i del Departament d’Interior. Per part dels grups parlamentaris hi han acudit Nacho Martín Blanco i Marina Bravo, de Cs; Albert Batet i Elsa Artadi, de JxCat; Sergi Sabrià i Anna Caula, d’ERC; Miquel Iceta i Ferran Pedret, en nom del PSC-Units; per part de CatECP hi han anat Jéssica Albiach i David Cid; la CUP ha estat representada per Vidal Aragonés i Maria Sirvent, i Daniel Serrano i Santi Rodríguez hi han anat en nom del PPC. També hi eren els vicepresidents del Parlament, Josep Costa i Joan García, i el secretari David Pérez.

Nou comentari