El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Solbes creu que la sentència del TC no influirà en el nou sistema de finançament
  • CA

El vicepresident econòmic del govern espanyol, Pedro Solbes, ha assegurat aquest divendres que el fet que el Tribunal Constitucional encara no hagi resolt el recurs contra l’Estatut no incideix en la negociació sobre el nou sistema de finançament ni en el disseny del model, perquè aquest tribunal ja disposa de ‘molta doctrina’ sobre la qüestió independentment de les negociacions que es portin a terme entre els dos governs.

“Els elements nous i que no existien abans lògicament si poden generar debat” però en temes de finançament “hi ha molta doctrina en aquest òrgan que ja pot ser molt útil amb independència de la sentència per poder clarificar les coses i avançar en bona direcció”, ha assegurat el vicepresident econòmic després del consell de ministres.

Solbes també ha apuntat que li preocupa molt més la ‘lògica del sistema’ que no pas els diners, perquè per engegar-lo l’executiu pot recórrer a un crèdit extraordinari, o aplicar-lo de forma ‘progressiva’.

Per altra banda, la vicepresidenta primera del govern, Maria Teresa Fernández de la Vega, ha afirmat que “el tema no està bloquejat” encara que el Constitucional no s’hagi renovat i ha demanat “el màxim respecte pel treball” del TC.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa