Els socis de l’ANC decideixen si cal fiscalitzar les propostes i accions de l’independentisme

La consuta s'ha iniciat aquest dilluns i es tancarà dijous al vespre

Els socis de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) poden votar des d’aquest dilluns en la consulta interna sobre si l’entitat ha de fiscalitzar les propostes i les actuacions dels partits independentistes de cara a les eleccions del 14 de febrer. El Secretariat Nacional de l’ANC van aprovar un decàleg per examinar les propostes amb què l’independentisme es presentarà als comicis i els insta a ser “fidels al mandat de l’1 d’octubre i a la declaració d’independència del 27 d’octubre de 2017”, que l’entitat considera vigent. La consulta es tancarà dijous al vespre.

El text sortit del Secretariat Nacional considera que un 50% o més de vots independentistes el 14-F serà “un reforç per culminar, per la via unilateral, la voluntat expressada amb contundència a les urnes” i demana demana no governar “amb cap partit del 155”. En canvi, proposa treballar “el marc juridicolegal post-independència”, una banca pública i un model de telecomunicacions català i que s’eliminin els peatges de Catalunya. Així mateix, reclama “una acció exterior independentista” a través del Departament d’Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència i de les delegacions de la Generalitat a l’estranger.

El grau de compliment d’aquests requeriments “serà posat a disposició de la ciutadania de manera pública i transparent” perquè els electors puguin comparar els compromisos electorals dels partits i les seves accions. Per això, l’ANC es compromet a “fer el seguiment d’aquesta legislatura a través de la fiscalització”.

Nou comentari