Els sobiranistes dels Comuns desenterren la destral de guerra

Manifest “Som Comuns. Som sobiranistes”, punt de partida
Una imatge del manifest
Una imatge del manifest | Comuns Som

 

Com era d’esperar atesa la tensió de les darreres setmanes, dimarts es presentarà el manifest  que porta per títol ‘Som Comuns. Som Sobiranistes’. Una plataforma dels Comuns que  “reivindica un projecte sobiranista que dibuixi un país que valgui la pena ser viscut i que apel·li a majories àmplies i plurals”. 

 

Un document que el signen, Elisenda Alamany o Joan Josep Nuet així com l’exalcaldessa de Badalona, Dolors Sabaté i  que busca “superar els vicis i les inèrcies dels partits tradicionals que encara tenallen Catalunya en Comú”. Un document que fa una crítica directa a la coptació per part d’ICV i sectors pròxims a Ada Colau i exigeix que  “deixi enrere el replegament per part d’alguns sectors de la formació que volen allunyar-la de les posicions sobiranistes”. 


 

De moment, s’ha remès el document però no s’ha concretat els detalls de la seva presentació. Ara bé, el text és prou explícit en tant que admet la importància del debat nacional. Una situació que, segons la plataforma “ha contribuït a un cert replegament per part d’alguns sectors de Catalunya en Comú” i els “ha allunyat dels nostres objectius fundacionals”. “Massa sovint, s’ha deixat de reivindicar el sobiranisme, tot i ser un dels nostres valors originals. Així és com la pluralitat de l’espai, queva ser un dels atributs que va fer guanyador el projecte dels comuns,podria estar, actualment, en risc”, assegura el text.. “Avui, molts sobiranistes se senten completament orfes dins d’aquest espai polític”, afegeix el document.
Comentaris
Benvinguts
Ja era hora
Traidores bis
Mira, estos hacen los mismo con Comuns que De Gispert, Castellà y Rigol con UDC.
D.U.I. D,una vegada
fora Colau
Benvinguts
Català a Mallorca
Homeeee!!! Bon diaaa!!!! Ja era hora que dins dels comuns es moguessin aquells que poden sumar cap a la república!!!!mem si empenten de valent!!!!
JLMK
El com es dugui a la pràctica està per veure. El Document en sí, fons i forma, contingut i redacció, és magnífic. Ara falta saber cóm es podrà revisar d'aqui a un parell d'anys...
JLMK
El titular de l'Article és, senzillament, penós i estúpid. Caldria saber de qui és responsabilitat : ¿de Q.S.?, ¿de "Redacció"?, ¿de l'Editor?, ¿de les Escoles de pseudo-Periodistes?. O potser de tots plegats, ves a saber...
Ja era hora que donessin la cara
Oh! s'ha acabat el parlar per no dir res? allò d'anar passant els dies calladets a canvi de mantenir la cadira i cobrar a final de mes ... o potser ho porten tan interioritzat que seguiran igual?
Núria Inglès
Per FIN!!!. JA ERA HORA . AIXO ES COM DEIA ALBANO. GRACIES PER DIR. PROU
busman
A can Coscubiela l' alerta de sous i dietes deu estar treient fum.
Andreuenc_Dani
"Som Comuns. Som Venuts", aixó els escau millor, i sinó deixeu que passin uns dies i veureu on queda tot aixó.

envia el comentari