El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Ska Keller: “El diàleg entre Catalunya i Espanya ha de començar aviat i cloure amb un referèndum”
  • CA

 

La copresidenta dels Verds Aliança Lliure Europea, Ska Keller, pressiona perquè Madrid accepti dialogar sobre el referèndum a Catalunya. En declaracions a El Món, la copresidenta del grup dels Verds Europeus ha apuntat que “el diàleg entre els governs català i espanyol ha de començar el més aviat possible”, i ha recomanat que les converses “condueixin a un referèndum amb garanties democràtiques i legals”. I és que, per Keller, la consulta ha de ser “part de la solució”.

 

La també dirigent dels Verds Alemanys ha reiterat el seu suport al referèndum sobre la independència de Catalunya “perquè una majoria de ciutadans ha mostrat que el vol celebrar”. De fet, Keller ha signat el manifest del Pacte pel Referèndum. “Crec que un diàleg entre Catalunya i Espanya és més necessari que mai, i un referèndum podria ser la pedra angular d’una solució a llarg termini”, ha subratllat Keller

L’eurodiputada Ska Keller durant l’acte d’aquest divendres de Barcelona En Comú al Poblenou | ACN

 

Suport de la UE
 

Keller també ha insistit en el paper que ha de tenir la Unió Europea en el procés català. Tal i com ha explicat a El Món, la líder dels Verds-ALE aposta perquè Europa doni “ple suport” a un referèndum acordat entre els governs de Catalunya i Espanya, escenari que Keller considera l’ideal. “La democràcia és l’única resposta a aquest problema polític, i Catalunya hauria de tenir dret a celebrar un referèndum tal i com ho va fer Escòcia”, ha sentenciat.

 

Preguntada sobre si donaria suport a un referèndum unilateral, en cas de no haver-hi acord amb Madrid, Keller ha mostrat cautela: “No hem d’anticipar esdeveniments, cal reforçar la crida per al diàleg per a poder trobar una solució política”, ha insistit.

La presidenta dels Verds, Ska Keller, el portaveu d’En Comú Podem, Xavier Domènech, i l’eurodiputat d’ICV Ernest Urtasun durant la seva reunió el 28 de febrer a Brussel·les | ACN

 

 

 

Keller és membre de la Conferència de Presidents del Parlament Europeu, i de la Delegació de la Comissió mixta entre la UE i Turquia. També és suplent de la Comissió de Llibertats Civils, Justícia i Afers d’Interior, i de la Delegació de la Comissió mixa entre la UE i Mèxic.

 

Simpatia amb els Comuns

 

Keller comparteix el grup dels Verds Aliança Lliure Europea amb els eurodiputats catalans Josep Maria Terricabras i Jordi Solé (ERC), i Ernest Urtasun (ICV). A més, la líder dels Verds s’ha implicat en els projectes dels Comuns, en donar suport a la campanya municipial d’Ada Colau per Barcelona, o a la candidatura de Xavier Domènech per En Comú Podem. Keller va assistir a diversos actes electorals d’aquestes campanyes.

 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa