El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Sis municipis enceten la revolta per l’alliberament fiscal
  • CA

 

 

Arenys de Munt, Sitges, l’Hospitalet del Llobregat, Rubí, Sant Just Desvern i Malgrat de Mar. Aquest són els primers consistoris que debatran una moció per l’alliberament fiscal. Un text impulsat per col·lectiu de liberals independentistes, Catalans Lliures, i que aquest matí s’ha presentat davant la delegació de l’Agència Tributària a Catalunya, a la plaça Letamendi de Barcelona. 

 

La moció planteja importar un costum polític anglosaxó que celebra el dia de l’any en què els contribuents ja han resolt els seus comptes amb Hisenda. Tenint present que un treballador mitjà a Catalunya dedica 185 dies a l’any a complir les seves obligacions tributàries, el dia de l’alliberament fiscal català és el 5 de juliol. El text té el suport de Demòcrates, el PDeCAT o la tradicional sectorial Llibergència, entre d’altres. 

 

El text, adaptable a cada consistori, “insta al Departament d’Economia i Hisenda de la Generalitat de Catalunya a portar a terme les mesures necessàries per assolir els objectius de les demandes”  de la declaració com ara abaixar impostos, una política fiscal més racional i el foment de l’emprenedor, així com evitar la doble imposició fiscal. Així mateix, alerten que una futura República catalana no caigui en el mateix sistema fiscal que l’administració espanyola. 

 

A la presentació hi ha assistit, el president de Catalans Lliures, Eric Herrera; un dels impulsors de la moció a Arenys de Munt, el regidor del PDeCAT, Marc Tarrés; el regidor pedequià de l’Hospitalet del Llobregat, Jordi Monrós; el responsable d’acció municipal de Demòcrates, Joan Recasens; el president de Llibergència, Marc Guerrero, i el líder del PDeCAT a Rubí, Víctor Puig

 

 

 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa