El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Sis dels assaltants de Blanquerna entraran a la presó abans del 8 de desembre
  • CA

Sis dels catorze condemnats per l’assalt a Blanquerna l’any 2013 hauran d’entrar en la presó que triïn abans del pont de la Constitució per a començar a complir la seva condemna després d’haver estat notificats per l’Audiència Provincial de Madrid l’ordre d’ingrés voluntari. Fonts jurídiques han informat a l’agència Europa Press que aquest divendres un dels condemnats ha acudit presencialment a recollir la notificació. Així, se suma als cinc que ja es van acostar aquest dijous a l’Audiència de Madrid.

Els magistrats havien emplaçat a vuit dels catorze condemnats a retirar personalment l’ordre entre ahir dijous i dilluns que ve. La decisió va tenir lloc després que el Tribunal Constitucional inadmetés el recurs d’empara que va motivar la suspensió de l’execució de les penes l’abril passat.

Dels catorze condemnats per l’assalt violent, un va ser detingut i ja compleix pena a la presó de Victoria Kent, a la Comunitat de Madrid, i un altre encara està desaparegut. Dels dotze restants, l’Audiència Provincial de Madrid -només té constància de quatre tramitacions d’indult, segons precisen les fonts consultades. Per això, només va citar a vuit dels condemnats per a recollir l’ordre d’ingrés voluntari a la presó.

Ara tenen deu dies per a ingressar en el centre penitenciari que triïn, és a dir, que tenen fins abans que acabi el pont de la Constitució el pròxim 8 de desembre. Els dos condemnats restants han demanat un ajornament per a recollir l’ordre. Els magistrats de la Secció 30 han traslladat la petició a Fiscalia i hauran de pronunciar-se sobre aquest tema.

Hauran de complir una condemna de presó de més de dos anys per haver entrat a la delegació i haver comès un delicte de desordres públics. Els fets van tenir lloc l’any 2013 quan aquests assaltants neonazis van entrar al centre cultural Blanquerna de Madrid i van fer destrosses.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Vendetta a novembre 26, 2021 | 23:56
    Vendetta novembre 26, 2021 | 23:56
    A las dutxas us esperan jajajaja putaejpanya
  2. Icona del comentari de: Gonzalo a novembre 27, 2021 | 09:08
    Gonzalo novembre 27, 2021 | 09:08
    Presos políticos. Fueron condenados por sus ideas políticas.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa