El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Sindicats de policia denuncien “passivitat” del govern davant els atacs ahir a la Prefectura de Policia de Barcelona
  • CA

El Sindicat Unificat de Policia, la Unió Federal de Policia i JUPOL han criticat la “passivitat” del Govern davant els atacs d’aquest dissabte a la Prefectura de Policia de Barcelona. “Volem mostrar el nostre suport als nostres companys de Barcelona que han sofert una vegada més aquests atacs per part dels violents independentistes”, ha assenyalat el portaveu de JUPOL, Pablo Pérez, en un vídeo difós als mitjans.

El portaveu del sindicat ha denunciat l'”assetjament i la violència” que estan sofrint els policies a Catalunya: “Tot això és pel fet que estan sent encoratjats des del Govern i des del Govern nacional atès que no es prenen les mesures oportunes”. En la seva opinió, els indults “estan provocant nous altercats i que aquesta gent sigui cada vegada més violenta”, per la qual cosa ha exigit “una condemna contundent” per part dels dirigents.

En la mateixa línia, SUP ha condemnat els “greus altercats” de Barcelona i el nou assalt a la Prefectura Superior de Catalunya i ha insistit que es declari la comunitat autònoma com a Zona d’Especial Singularitat (ZES) per a protegir els policies “de l’assetjament independentista”. El sindicat ha lamentat que la celebració de la Diada “ha servit una vegada més d’excusa perquè centenars de violents prossegueixin amb la seva tasca d’assetjament i discriminació als policies nacionals davant una falta de previsió notable per part de les autoritats”.

“Des del SUP volem donar tot el nostre suport als nostres companys, exigir una condemna contundent per part de totes les formacions polítiques i demanar que les penes per atemptant a l’autoritat s’executin en el seu màxim grau i no com fins ara”, ha apuntat en un comunicat. Per al sindicat, només amb la declaració ZES per a Catalunya “es podrà detenir la sortida de policies cap a altres destins menys conflictius, protegir-los a ells i a les seves famílies enfront de la discriminació que sofreixen diàriament per part dels independentistes i garantir el dret a la seguretat i la convivència de tota la ciutadania catalana”.

Així mateix, la Unió Federal de Policia ha assenyalat que els independentistes de sempre van aprofitar la festa de la Diada per a “atacar” la Prefectura Superior de Policia de Catalunya de Via Laietana. “Des de la Unió Federal de Policia condemnem aquest atac, un més, als nostres Centres Policials en aquesta comunitat autònoma que estem segurs no es consentirien en cap altra Comunitat espanyola”, ha sentenciat el sindicat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa