Un sindicat de Mossos assenyala el Govern per "encoratjar" els CDR

USPAC presenta un escrit on augura que els comandaments no assumiran responsabilitats i ho hauran de fer els agents
Agents dels Mossos d'Esquadra
Agents dels Mossos d'Esquadra | Europa Press

El sindicat policial USPAC ha presentat un escrit a la Fiscalia de Catalunya on es queixa que els agents "no tenen la culpa" que des del Govern "s'encoratgi determinats grups de persones a 'apretar' contra els interessos dels ciutadans i fins i tot contra la integritat física dels propis funcionaris del cos de Mossos". Denuncia que els agents són l'última "baula" de la cadena, "els més vulnerables", i lamenta que els seus superiors els estan fent fer minutes policials "només amb la finalitat d'exculpar la cúpula policial i sobretot els dirigents polítics, que utilitzen el cos per interessos partidistes". També augura que els comandaments no assumiran responsabilitats, i que ho hauran de fer els agents "de carrer", que poden acabar investigats com va passar amb els fets de l'1-O.

 

Fiscalia ha obert diligències per investigar per què els Mossos no van "dissuadir" els CDR en el tall de l'AP7 i en l'aixecament de barreres de diversos peatges el cap de setmana. USPAC ha presentat un escrit d'al·legacions on recorda que el cos de Mossos està sotmès al principi estricte i absolut de jerarquia.

 

A més, explica que, com a conseqüència de la investigació de Fiscalia, ara els comandaments estan demanant als agents que facin minutes policials. "Es veuen novament immersos en diligències penals per part dels seus superiors, obligant-los a realitzar minutes policials amb valor de documental-testifical", remarca el sindicat, que afegeix que això vulnera els seus drets fonamentals.

 

"No és la primera vegada que els agents de carrer es veuen embolicats en aquest tipus de diligències, que després poden acabar en un procediment penal com a investigats, tal com va passar amb l'1-O", subratlla USPAC, que lamenta que els comandaments policials "continuaran sense assumir cap responsabilitat, sense defensar les actuacions dels agents que segueixen les seves ordres, i limitant-se a derivar la responsabilitat en l'actuació individual de cadascun d'ells".Comentaris
Jordi R
El processisme indepe cada cop és més supremacista (Torra), racista (De Gispert), homofob (Colomines), violent (Comin), xenòfob (Rahola), egoista (Puigdemont) i corrupte (Clan Pujol) i encara hi ha milers de persones orgulloses ? Estem al nivell de dictadures bananeres.
Fins que no marxem,d,espanya ens tocaran contínuament els cataplines
oink oink oink
Mon
Sou els mes vulnerables?, desgraciats, protegits, armats i en grups de 50, i sou vulnenables?, anda ja, el que sou es uns covards, la vostra feina te aquest riscos, sino canvieu de feina, sou un sindicat de holigans faxistes.
Sempre el mateix senyor
Hi ha un mosso vinculat a Cs i a un sindicat espanyolista, que sempre surt a TV3. No hi ha cap altre representant sindical per entrevistar? Per què no participa mai algun mosso amb sensibilitat diferent? Per què sempre es dóna veu als mateixos? No rebutjo que surti aquest senyor, però sí que critico que només sentim una única veu, quan els mossos són molt més plurals que això.
Ja sabem quin sindicat és,
el de la facció Ñeros. No diuen que els "polis" no s'han de ficar en la política? Els seus afiliats són els que fan servir porres il·legals i exerceixen agressions a persones indefenses... TOT L'AGRAÏMENT ALS CDR estem amb ells!!!!
Flama
L estrategia dels unionistes es utilitzar politicament als membres d aquest sindicat per desacreditar els mossos. El que no s enten es com Buch no fa res. Sincerament no crec que doni la talla mes valdria que dimitis.
POST DATA
No veig cap problema a encoratjar els CDR sempre que sigui de forma pacífica i l'actuació d'aquests també sigui pacífica.
Coldcost
El problema es el dels guàrdies civils que la Tura va fer entrar. Són els del. A POR ELLOS.
Coldcost
El problema es el dels guàrdies civils que la Tura va fer entrar. Són els del. A POR ELLOS.
Els mateixos que no han defensat Trapero injustament imputat, quan va dirigir la tasca del 17A de manera modèlica
Els que no critiquen les manis de feixistes on hi van fins i tot els neo nazis amb esvàstiques tatuades. Els que no es queixen per les agressions dels ultres a gent pacífica. Són el pitjor dels guàrdia civil d'època franquista. Fora feixistes de casa nostra! Benvinguts demòcrates de qualsevol part del món. Torra i Buch:feu neteja d'elements violents.
LSO
Pues haber estudiao.!!!! Mossos de merda, los que estáis del lado de los fascistas.

envia el comentari