El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
El sindicat de comandaments SICME de Mossos: “S’ha volgut criminalitzar injustament el cos”
  • CA

El sindicat de comandaments dels Mossos d’Esquadra SICME ha celebrat l’absolució del major del cos, Josep Lluís Trapero, i la intendent Teresa Laplana i ha assegurat que “era l’única opció que es podia donar per fer justícia“. En un comunicat, SICME remarca que amb l’acusació als responsables policials “s’ha volgut criminalitzar injustament tota l’organització” i han defensat que Trapero s’ha mantingut sempre “al marge de qualsevol ideologia política” i ha vetllat “per evitar ingerències o intents de politització del cos“. Amb tot, SICME ha lamentat que els anys que ha durat la imputació ja han suposat “una dura condemna i un mal irreparable” tant per a Trapero i Laplana com per al mateix cos.

Per al sindicat la instrucció policial del cas contra els responsables dels Mossos s’ha fonamentat “en opinions, conjectures, interpretacions interessades i aportacions parcials d’alguns documents“. “Una instrucció en definitiva mancada de qualsevol objectivitat i rigor” resumeixen. A més, recorden que l’acusació es basava en la instrucció de membres d’altres cossos policials que també formaven part del procés i, per tant, creuen que “desacreditar la tasca dels Mossos suposava a la vegada justificar la seva actuació”.

Al comunicat han defensat que la tardor del 2017 els Mossos van actuar basant-se “en la mediació i els valor si principis que estableix el Codi d’Ètica“. Segons el sindicat, Trapero va fer “tot el possible” per complir les ordres del TSJC però expliquen que va intentar “buscar l’equilibri” amb la directriu dels Mossos de “fer servir els recursos coactius només en situacions extremes i amb una aplicació escrupolosa dels principis d’oportunitat, proporcionalitat i congruència”.

En aquest sentit, han assegurat que el dispositiu de l’1-O, amb Pérez de los Cobos al capdavant, “no va ser suficient per donar compliment a l’ordre“. “Cap dispositiu policial d’un país democràtic podria impedir una acció no violenta feta per més de dos milions de persones”, remarquen.

Els comandaments han lloat la figura de Trapero durant el judici i han assegurat que en les seves declaracions “va estar a l’alçada d’un cap del Cos de Mossos”. “Unes declaracions valentes, clares, deixant constància de la seva professionalitat i donant un alt nivell de credibilitat per a tots aquells que estaven escoltant des de la neutralitat”, asseguren. Al comunicat el sindicat ha explicat que no s’havia volgut pronunciar sobre el judici mentre ha estat en curs “per respecte al procés judicial” i “per evitar perjudicar amb alguna de les opinions al major i la intendent”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa