El síndic assegura que desconeixia qui va pagar el vol a la final de la Champions

Ribó admet que també va viatjar en avió privat amb l'empresari Soler a la tornada de la final del 2009 de Roma

El Síndic de Greuges, Rafael Ribó, ha assegurat davant del jutge de l’Audiència Nacional que investiga el ‘cas 3%’, José de la Mata, que desconeixia qui va pagar el viatge en avió privat a la final de la Champions de Berlín del 2015, que va disputar el Barça, segons fonts jurídiques. Ribó ha afirmat que es va assabentar que ho va pagar l’empresari Jordi Soler, investigat per un presumpte delicte de suborn a l’AN, quan va rebre la documentació sobre la causa. Ribó ha declarat voluntàriament aquest dimarts i ha admès que també va viatjar en avió privat amb Soler a la tornada de la final de la Champions de Roma del 2009. Tanmateix, ha assegurat que mai va tenir coneixement de qui pagava aquests viatges en avió privat.

Ribó també ha afirmat que després del viatge del 2015 va enviar un correu electrònic a l’exdiputat de CDC Ramon Camp, que també va anar a Berlín, en el qual s’ofereix a pagar la seva part del cost del viatge. A més, segons les mateixes fonts, el Síndic ha remarcat que les entrades per la final -d’ell, la seva dona i la seva filla- les va pagar ell mateix.

El Síndic ha dit que aportarà el correu a Camp des del seu correu corporatiu com a prova així com els extractes -del Barça i Caixabank- que acrediten que va pagar ell les entrades. El Síndic ha respost les preguntes de la fiscalia i de la seva defensa. La declaració ha durat uns 45 minuts -de 12.15 hores a 13 h- i ha arribat a l’AN cap a les 11.30 h.

Nou comentari