El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Simón treu importància a l’augment brusc de morts d’aquest divendres
  • CA

El director del Centre de Coordinació d’Alertes i Emergències Sanitàries, Fernando Simón, ha volgut aquest divendres calmar la ciutadania espanyola i treure importància a l’augment brusc de morts que el Ministeri de Sanitat ha notificat. Ha insistit que “es manté l’estabilització de la tendència” de la corba, una senyal que ell interpreta com que s’apropa el pic d’aquesta.

En una roda de premsa posterior a la reunió de tècnics que fan el seguiment del coronavirus a l’Estat espanyol, Simón ha reiterat que quan es comenci a veure el descens de la corba la ciutadania no s’ha de relaxar, perquè el que s’ha d’evitar és un nou repunt de contagis: “S’ha d’entendre que això no acaba quan comenci el descens”, ha afirmat.

És per aquest motiu que Simón ha reconegut que el govern espanyol té sobre la taula l’opció d’endurir una mica més el confinament. Una opció que està estudiant, ha explicat. El motiu seria procurar de no augmentar en un futur la pressió a les UCI dels hospitals de l’Estat.

 

9.444 sanitaris infectats

Per altra banda, Simón ha informat que ja hi ha 9.444 professionals de la Salut que han resultat infectats de coronavirus, un percentatge més elevat que el d’altres països, ha reconegut el director del Centre de Coordinació d’Alertes i Emergències Sanitàries

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa