El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Simón: “El que no faré és abandonar el vaixell”
  • CA

“El que no faré és abandonar el vaixell”. Així s’ha expressat el director del Centre de Coordinació d’Alertes i Emergències Sanitàries, Fernando Simón, en preguntar-li per peticions de dimissió que han arribat des de Vox. Ha assegurat que seguirà fent la seva feina “amb tot l’esforç que pugui”, a menys que algú decideixi que ho ha de deixar. “No crec que sigui una qüestió d’abandonar per evitar atacs i riscos d’aquesta sobreexposició que he pogut tenir”, ha afegit, fent referència a una denúncia contra ell per homicidi i sobre la petició perquè se l’investigui per deixadesa de funcions en el cas del 8-M. “No tinc res a amagar”, ha assegurat, en el cas que arribés algun requeriment judicial.

Simón ha assegurat que no té temps per mirar els debats del Congrés, perquè està centrat en l’epidèmia. “Faré un esforç per complir amb la meva feina el millor que pugui, és una qüestió de professionalitat, entenc que no he de deixar les coses a la meitat”, ha argumentat. A més, ha indicat que ell no ha rebut cap requeriment judicial, i no sap exactament de què se’l denuncia. Simón ha subratllat que ara mateix no està “per centrar-se en aquest tipus de coses”, però que si ha de dedicar una part del seu temps a fer-ho ho farà. “Si hi ha terminis ho faré però ara estic centrat a fer la nostra feina el millor que puguem. Estem deixant-nos la pell moltes hores al dia”, ha apuntat. Per la seva part, el ministre de Sanitat, Salvador Illa, ha assegurat que és un “orgull” tenir a Simón com a director del centre d’alertes sanitàries.

Encara sobre el 8-M, Illa ha reiterat que el govern va fer “el que havia de fer amb les informacions que tenia en aquell moment”, i sempre es va actuar en concordança amb les recomanacions internacionals. En aquest punt, ha assegurat que no pensa entrar “en el joc de predir el passat”, perquè “és massa obvi i massa fàcil”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa