Simón insisteix que l’impacte del 8-M és “marginal”

El director del CCAES argumenta que el que es recomanava era evitar esdeveniments amb persones de zones de risc

El director del Centre de Coordinació d’Alertes i Emergències Sanitàries, Fernando Simón, ha insistit que l’impacte de les manifestacions del 8-M en l’evolució de la pandèmia és “marginal” i ha argumentat que aquest tipus d’esdeveniment no estava desaconsellat en aquell moment. Simón ha recordat que el Ministeri de Sanitat va recomanar a principis d’aquella setmana que no se celebressin esdeveniments de masses, com congressos, amb participació de persones procedents de zones de risc. Per aquest motiu, Simón ha explicat que es va demanar que no es fes el congrés evangelista de Madrid que cita a l’informe de la Guàrdia Civil com a exemple de concentracions que sí es van cancel·lar. “Encaixava amb l’ofici” de Sanitat d’aquells dies, ha dit.

“Ens van indicar que hi hauria la participació de persones de 120 països, entre ells països que es consideraven de risc”, ha remarcat Simón, que ha recordat que les recomanacions van canviar a partir de l’increment de casos notificat el 9 de març, un dia després de les marxes feministes.

Segons Simón, tots els esdeveniments que van passar el cap de setmana del 8-M no han tingut un impacte en l’evolució de la pandèmia i els contagis que es van produir també es podrien haver fet a llocs com el metro o a un partit de futbol.

A més, el director del CCAES ha assegurat que l’increment del 9 de març és de contagis que es van produir cap al 20 de febrer i no es pot atribuir als esdeveniments del cap de setmana.

Nou comentari