El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Simón veu amb bons ulls la divisió per regions sanitàries
  • CA

El director del Centre de Coordinació d’Alertes i Emergències Sanitàries, Fernando Simón, ha donat a entendre aquest dilluns que veuria amb bons ulls que Catalunya dividís el seu territori en regions sanitàries i no en províncies per tirar endavant el procés de desconfinament al país. En una roda de premsa telemàtica des del Palau de la Moncloa ha afirmat que aquests territoris han de complir amb unes “característiques” i que no creu que això siguin un motiu de “discussió”. “El document del Ministeri de Sanitat especifica que si les CCAA identifiques una altra unitat territorial que la província, es pot proposar”, ha afirmat.

Per altra banda, Simón ha tornat a fer una crida a la responsabilitat, després que aquest cap de setmana es tornessin a veure imatges de ciutadans que no respectaven les mesures de seguretat per evitar la transmissió del virus. “Que les darreres dades siguin bones no significa que s’elimini el risc de rebrot”, ha afegit, a més de recordar que frenar la COVID-19 és responsabilitat de les isntitucions però “també dels individus”.

Simón també ha dit que ja comença a ser un bon moment perquè les comunitats autònomes facin una altra vegada un seguiment dels casos positius, per identificar els seus contactes. Ha afirmat que fa unes setmanes hi havia tants contagis que no tenia gaire sentit fer aquest rastreig, però ara que els casos estan disminuint, sí que pot anar bé fer-ho.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa