El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Sildàvia desmenteix la seva connexió amb la trama russa del Procés
  • CA

El to pel·liculer de les interlocutòries i el relat dels suposats fets que fa el jutge de l’operació Volhov està generant tota mena de bromes i comentaris irònics. La mateixa ambaixada russa se’n reia ahir a la tarda de la suposada oferta de 10.000 soldats per ajudar en el procés d’independència de Catalunya. I avui s’ha afegit a la festa el consolat a Barcelona de Sildàvia, el país imaginari inventat per Hergé i que és escenari de diverses històries de Tintín

Aquest consolat, que aplega tintinaires en multitud d’activitats des de fa anys, ha difós avui entre els seus seguidors un comunicat que simula el que diria un petit país que s’hagués trobat embolicat en l’afer. “Davant els rumors que vinculen el nostre país amb una conxorxa internacional liderada per Rússia on, segons informacions periodístiques, volia promoure la independència de Catalunya amb una invasió militar i suport financer des de l’estranger, des del Consolat de Sildàvia a Barcelona volem desmentir categòricament que el nostre país hagi interferit ni ara ni mai en la política d’altres nacions i estats“, anuncien.

“Sildàvia és una petita nació pacífica i emprenedora que, al llarg de la història ha patit diverses invasions i intents d’annexió i assimilació per part de països veïns que no volem recordar, fet que ens referma en la nostra política de no intervenció i no bel·ligerància, ratificada en els acords subscrits amb la ONU i la resta d’organismes internacionals en defensa de la pau”, conclouen, amb la intenció de generar hilaritat entre els receptors del comunicat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa