Setge dels Mossos a l’ANC per la crema de retrats de Felip VI

Identificats el vicepresident, un coordinador, un secretari nacional i un tècnic per “prevenció”

“Prevenció”. Així justifiquen fonts dels Mossos les identificacions que ahir van fer a quatre membres de l’ANC per la crema de fotos del rei espanyol a la Barceloneta. Segons fonts de la policia catalana, es van identificar els “organitzadors”. En concret, agents d’informació van demanar dades als quatre que van accedir al recinte de la protesta amb un gran retrat de Felip VI i un gran suport de fusta.

Les identificacions es van portar a terme per obrir diligències informatives i remetre-les a la Fiscalia per tal que decideixi si s’ha d’investigar o instruir el cas. Curiosament, llevat d’una, les identificacions es van fer a posteriori. “L’única que es va fer abans va ser al tècnic, un fet, si més no, curiós perquè li van dir que ho feien com a responsable quan la manifestació estava administrativament comunicada i amb un nom com a responsable convocant”, alerten des de l’Assemblea. Les altres dues es van fer a un coordinador local de l’ANC, a un secretari nacional i al vicepresident de l’entitat, David Fernández. Els dos primers van ser identificats al metro. I, pel que fa al tercer, quatre mossos i una parella de la Guàrdia Urbana li van blocar el cotxe per exigir-li les dades.

Fonts dels Mossos, però, no aclareixen del tot els motius de les identificacions als membres de l’ANC. Algunes fonts indiquen que van ser identificacions preventives per tal d’informar la Fiscalia dels fets per si podrien constituir algun il·lícit penal. Altres fonts de la policia, en canvi, han assenyalat a l’ANC que “han d’obrir diligències quan es cremen retrats del rei per un presumpte delicte d’injúries a la corona que tot i que la justícia europea ha ordenat derogar-lo encara és vigent al Codi Penal perquè no s’ha modificat”. En tot cas, a hores d’ara, i després de diverses gestions, els Mossos no donen una versió oficial del perquè d’aquestes identificacions.

Comentaris

  De Roquetes vinc 17/06/2021 2:57 pm
  Que vol Dir, prevenció? Miserables! Cremar la imatge de una persona, no es delicte. O NO HO SABEU?
  Anna 17/06/2021 3:16 pm
  Però aquests mossos qui els governe?? Semble que actuïn sempre contra el poble
   MHP 17/06/2021 5:16 pm
   Fan cumplir la llei, carinyo
   El nido de víboras de la ANC: "viejos llenos de odio y debido a la inutilidad de sus actos, mentalmente desequilibrados". 17/06/2021 7:41 pm
   Caen cómo moscas; eso sí, disfrutarán de la única republiqueta que tendrán: " La Itaca celestial ".
   13
   37
   Respon
  Ramon 17/06/2021 3:17 pm
  Perquè no sigui delicte, perquè sigui llibertat d'expressió, ha de fer-ho un republicà espanyol com Joan Tardà. Per cert, parlant d'aquest australopitec, el proper dilluns a mitja tarda fa a l'Hospitalet de Llobregat un debat sobre el futur de Catalunya amb... el Coscubiela. No sé si l'horror supera el fàstic, o viceversa. Em recorda aquella final de Copa entre el Madrid i el Castilla. He estat cercant els antípodes de la comarca del Barcelonès. Sembla ser que és Waitangi. De res. A disposar.
  Gonzalo 17/06/2021 3:17 pm
  laZisnaZis,no tenéis patente de corso. La semana que viene, en la verbena de San Juan, a nadie se le ocurrirá hacer una hoguera en las calles de Barcelona. Vosotros si que podéis?????
  Català 17/06/2021 3:24 pm
  Quin fàctic que feu tots els de govern.Traidors.I en Traver també.
  uno que vive en Tabarnia 17/06/2021 3:47 pm
  de que hem sona aixo de prevencio? a Minority report? si que els gossos van avançats, pensava queren inutils, pero veig que veuen molta ciencia ficcio
  Espectador 17/06/2021 3:56 pm
  Una altra actuació dels Mossos, al servei de la fiscalia, sense cap raó democràtica. Ja està bé de tapar-los, això també és el sortia a l'acord de govern? Prou, prou, prou. Els Mossos que els pagui l'Estat, no amb els nostres impostos
  LLARENA dPENA 17/06/2021 4:07 pm
  Quina miseria de policia cuatribarrada que, malhauradament, tenima CAT. Els seus memnbres no fan feina de policia ocupat-ses en el benestar i protecció de la ciutadania. No.Fan la feina del comité represiu de l'Estat a través de la seva delegació a CAT, dels Mossos.
  Doctor Strangelove 17/06/2021 4:21 pm
  Sort en tenim dels mossos a Catalunya, sinó això semblaria OK Corral! Doc.
  15
  27
  Respon
   Doctor Strangelove, el bo. 17/06/2021 6:03 pm
   El poca pena de Phil Philipps. No sé d'on cony vens, si ets home, dona o marsupial, el que si sabem és que ets un inútil i mitja merda que no té feina o viu del veí, que és el més probable. Un macaco com tu no té lloc ni al parc. Doc.
  joandomenec 17/06/2021 4:43 pm
  Què podem esperar d'uns mossos governats per un capo que estava preparat per detenir el president Puigdemont?
  46
  19
  Respon
  Ramon 17/06/2021 4:45 pm
  Vam encarar el Procés amb la santa innocència de creure que Espanya estaria ben llesta si ens feia el regal de donar-nos la fotografia d'un guardia civil requisant una urna... i vam acabar lloant els Mossos perquè van requisar-ne a dojo però sense obrir-nos el crani. VISCA EL 9N, HÒSTIA CONSAGRADA!!!!
  Raül 17/06/2021 4:47 pm
  Els advocat d'aquestes persones han de comunicar la sentència del TEDH al respecte de la crema de fotos del rei i amenaçar als mossos implicats amb querelles per abús d'autoritat. S'està fent diligències contra actes explícitament legals, això no pot ser.
  Pere 17/06/2021 6:09 pm
  No val la pena anar ni al cine i menys al teatre, aquest diari deixa escriure humoristes com el tal Doctor Strangelove i en Gonzalo que són dos personatges insuperables, un per considerar-se Nobel en tot i per tot i l'altre un llepafils que no sap ni argumentar el que intenta dir. Gràcies per la vostra aportació, sou únics... Ho dic seriosament.
   Gonzalo 17/06/2021 6:17 pm
   Gracias!!! Muchas gracias!!! Aunque viniendo esos halagos de un indigente mental....no se yo si darlas.....
   Albert Berrio 18/06/2021 7:55 am
   Quina diferència hi ha entre un mosso d'esquadra i un policia nacional espanyol? Que un serveix Espanya des de Catalunya i l'altre ho fa des de tot l'Estat espanyol.
  El nido de víboras de la ANC: "viejos llenos de odio y debido a la inutilidad de sus actos, mentalmente desequilibrados". 17/06/2021 7:41 pm
  Caen cómo moscas; eso sí, disfrutarán de la única republiqueta que tendrán: " La Itaca celestial ".
  11
  34
  Respon
  Ramon 17/06/2021 8:47 pm
  La demografia juga a favor nostre. El colon espanyol és una espècie en "perill" d'extinció.
  38
  45
  Respon
  Albert Berrio 18/06/2021 7:55 am
  Quina diferència hi ha entre un mosso d'esquadra i un policia nacional espanyol? Que un serveix Espanya des de Catalunya i l'altre ho fa des de tot l'Estat espanyol.
  MOSSOS=GESTAPO 18/06/2021 8:19 am
  Mossos, la nova GESTAPO Catalana, llastima que ETA ja no hi sigui.
  Ramon, eres otro pobre viejo lleno de odio. 18/06/2021 10:27 am
  ¿ Que demografía?, la de los MENAS; porqué con los sudamericanos, paquistaníes y chinos no cuentes.

Nou comentari