Serret confia que la UE demanarà "diàleg" per trobar una "solució" al conflicte català

La delegada del Govern a Brussel·les assegura que la Diada és una prova que "la República catalana és una opció política que persisteix"
Meritxell Serret
Meritxell Serret | ACN

La delegada del Govern davant la UE, Meritxell Serret, confia que la Unió Europea "contribuirà" a trobar una solució al conflicte a Catalunya demanant diàleg i respecte a totes les parts". Serret creu que les institucions europees contribuiran "rebutjant qualsevol tipus de violència i aplicant vies pacífiques i democràtiques" així com demanant "negociació política". Així ho ha assegurat durant el seu discurs a la seu de la delegació del Govern a Brussel·les el dia després de la Diada a Catalunya. En la seva intervenció l'exconsellera també ha destacat que Catalunya sempre ha estat "oberta" al diàleg i que "com a nació treballarà sempre per defensar els valors europeus". Amb tot, també ha advertit que no hi haurà les condicions pel diàleg mentre els polítics i els líders socials segueixin a la presó o a l'"exili".

 

Per altra banda, Serret ha afegit que la Diada és una prova que "la República catalana és una opció política que persisteix".

 

A la convocatòria hi han assistit prop d'un centenar de persones, entre les quals l'expresident Carles Puigdemont i els exconsellers Toni Comín i Lluís Puig, o l'advocat Paul Bekaert, a més de representants de les institucions europees, com el president del Comitè de les Regions Karl-Heinz Lambertz, i d'altres delegacions.

 

"Catalunya està vivint un període complex i difícil en què Europa està involucrada, és un afer europeu", ha insistit Serret durant el seu discurs, apuntant que les decisions dels tribunals d'Alemanya i Bèlgica així com la Plataforma Diàleg-UE "ho proven". També ha destacat que hi ha líders en presó preventiva i a l'"exili" per "defensar un mandat democràtic". "Entre vostès avui hi ha els exconsellers Lluís Puig i Toni Comín, el president Carles Puigdemont i jo mateixa; som l'evidència d'aquest conflicte i la seva complexitat", ha afegit.

 

La delegada ha fet referència també al discurs que el president de la Comissió Europea, Jean-Claude Juncker, ha fet davant l'Eurocambra al matí. "Com ha dit Juncker, estimar Europa és estimar les nacions, i el patriotisme és una virtut".

 

Per altra banda, Serret, ha valorat positivament el fet de "ser aquí", a la delegació, després que aquesta estigués intervinguda durant els mesos de l'aplicació del 155 arran del qual, ha dit, el seu predecessor en el càrrec, Amadeu Altafaj, "va ser cessat". "Estem desitjant treballar per l'Europa de les persones i aquest és el compromís i la tasca d'aquesta delegació", ha conclòs.Comentaris
Ximplets!
Com sempre, amb el lliri a la mà... Quan l'impresentable i presumpte delinqüent Juncker (el del gran frau de les multinacionals a Luxemburg) diu que estimar Europa és estimar les nacions, vol dir estimar els estats - això és, França, Espanya, etc. Per a aquesta gent, nació = estat. No sigueu pàmfils, que sí no féssiu riure faríeu plorar...
No caerá esa breva, guapi
Confórmate con el carguito que te han dado, Serra, para que todos te paguemos un buen sueldo por pasar el rato en Bruselas y ser de l'olla. La UE ya tomó su posición hace tiempo y no es a favor del secesionismo catalán. También tomaron la misma posición el resto de países del mundo menos esos territorios que, como Cataluña, no son ni naciones ni estados pero que les molaría cantidad. Pero no cuentan, sus naciones apoyan a España.
Jo
Bla, bla, i bla, bla ..... i vindran de fora a ajudar-nos, i el pare Noel viu al Pol Nord, i existeixen les fades també, sí senyora.
Carles Viñals Casado
Sra. Serret: Coneix les benaurances ? Són 9 i les hi pot trobar a Mateu 5, 1-12. Veient com vosté i els seus ens volen fer anar per la vida amb el lliri a la mà, li n'oferereixo la desena. A diferència de Jesús, aquesta ens l'han ensenyada vostés que, vés per on, semblen ser els únics que no se la saben; heus-la açí: "Benaurats els qui res no esperen (de vosaltres) perquè no seran decebuts." Si guanyen vostés ens veurem a l'autonomia; si guanyem nosaltres, a la Catalunya independent.
Euro
Europa intervindrà si veu un perill per Euro. Com va passar a Grècia. Això depen dels catalans i de les accions que portem a terme.
Dialeg.sobre que?
Dialeg sobre com exercir el dret a decidir. Si no és així no cal parlar de diàleg pq espñ vol un tema diferent per dialogar: l'autonomia la submissió. NO CAL

envia el comentari