Sergi Sabrià se situa a la vora d’Aragonès i serà el director de l’Oficina del President

El dirigent d'Esquerra ha estat un dels negociadors del pacte de Govern i l'home fort del partit al Parlament

Sergi Sabrià serà el director de l’Oficina del President de la Generalitat. Tal i com ha avançat TV3 i ha confirmat l’ACN, el dirigent d’ERC passarà de tenir un paper públic al grup parlamentari, com havia tingut la passada legislatura, a desenvolupar una feina més discreta al Palau. Això sí, el càrrec li assegura situar-se ben a la vora del president, Pere Aragonès. Sabrià, home de partit i cara pública d’ERC com a portaveu durant anys, ve d’haver estat un dels negociadors dels republicans en l’acord de Govern i d’investidura que ha portat Aragonès al Palau de la Generalitat.

Sergi Sabrià s’ha erigit en els darrers anys com a director d’orquestra d’ERC i encara més des de la tardor del 2017 quan tant Oriol Junqueras com Marta Rovira es van allunyar de les seves funcions forçats per la presó i l’exili. Després d’una última legislatura com a persona clau en els tres àmbits (partit, Parlament i coordinador de la part d’ERC del Govern) ara deixa aquest paper per centrar-se en l’oficina de Pere Aragonès a la Presidència de la Generalitat. Els seus esforços s’han centrat en els últims temps en traçar l’estratègia de comunicació d’ERC coordinant els diferents fronts d’actuació. Abans de fer el salt a la política nacional, Sabrià va ser alcalde de Palafurgell des del 2009 al 2011.

Assumint un paper que segurament generacionalment no li tocava, Sabrià, de 45 anys, ha estat en els darrers quatres anys l’home fort d’ERC en els diferents àmbits d’actuació del partit. Es va fer militant el 2007 i el 2015 va agafar el càrrec de portaveu de la formació convertint-se en una de les cares més representatives d’ERC. Però va ser a partir de la tardor del 2017 i arran de les conseqüències de l’1-O que Sabrià ha assumit el paper de fixar el rumb del partit i traçar l’estratègia comunicativa.

Amb la marxa de la secretària general d’ERC, Marta Rovira, a Ginebra, Sabrià va ser nomenat president del grup parlamentari. Ara, en la nova legislatura deixa aquesta funció en mans de Josep Maria Jové per centrar-se en el Govern i, concretament, en Presidència. És diputat del Parlament des del desembre del 2012. Sabrià ha estat un dels principals negociadors d’ERC per arribar a un acord amb JxCat i CUP per investir Aragonès i posar en marxa el nou govern.

Comentaris

  Joan de Sant Andreu 27/05/2021 12:17 am
  Que trist. La Generalitat en mans d aquesta gent. Pitjor que si hagués estat el PSC. Al menys en aquest darrer cas haguéssim perdut democràticament a mans de l enemic. Però amb ERC et sents morir pel foc que teòricament és amic. Quina tristesa t entra quan veus que els ponts cap a la llibertat han estat volats pels de dins, per aquells que ens animaven a creuar-los i ara que estem a mig del pont observem que ells festegen amb l enemic, ens volen el pont i caiem a les aigües fredes. Quina tristesa, quans esforços llençats a la brossa.
  Ferran 26/05/2021 6:56 pm
  Desde la poltrona vigilarà al vicepresidente....y sino al tiempo...
  ai 26/05/2021 3:11 pm
  Malament anirem, el nivell del Sarrià es de cunyat fart de vi en un bar.
  Veterà antifranquista. 26/05/2021 3:07 pm
  Poltrona i sou.

Nou comentari