Un sentit homenatge a Junqueras deixa en evidència els rectorats de les universitats catalanes

Multitudinari acte de record al vicepresident empresonat a la Facultat de Lletres de l’UAB
Una imatge de l'auditori ple com un ou en l'homenatge a Junqueras a la Facultat de Lletres de l'UAB
Una imatge de l'auditori ple com un ou en l'homenatge a Junqueras a la Facultat de Lletres de l'UAB | Jordi Borràs

 

Fins i tot, els seus escortes han assistit aquest migdia a l’acte d’homenatge al vicepresident Oriol Junqueras que professors de la seva universitat, l’UAB, han organitzat a l’Auditori de la Facultat de Lletres. Un acte emotiu amb oradors com la presidenta de l’ANC i professora d’Economia de l’UB, Elisenda Paluzie; el catedràtic d’Història Contemporània, Josep Maria Solé i Sabater; el professor Antoni Simón; el periodista Enric Calpena i l’historiador Enric Pujol. Tots han lloat la seva figura des del seu coneixement personal, acadèmic o professional amb pinzellades personals i un grapat d’anècdotes de qui ha estat professor de l’UAB. 


 

L’homenatge ha estat també una bufetada al Deganat de la Facultat d’Economia i Empresa que va denegar el permís per celebrar-lo a la sala de Graus. Una decisió corregida pel Deganat de Lletres que ha cedit l’auditori de la Facultat i la denúncia explicia de Solé i Sabaté de les “intimidacions rebudes” per l’homenatge.  Una situació que no aguanta comparació, en paraules de l’organització,  amb la universitat escocesa de Saint Andrews d’Escòcia, quan hi ha professors universitaris i exalumnes empresonats o a l'exili. 

 

Els ponents han detallat la figura “polièdrica” del Junqueras historiador, investigador, divulgador, company o fins i tot, jugador de futbol.  Paluzie l’ha definit com un “homenot”  i víctima d’una “perversió” com és el seu empresonament. "Ell va fer l'1-O", ha sentenciat. Simón ha glossat la seva figura acadèmica i ha confessat que deixant la universitat per la representació pública va tenir clar que la “política guanyava una persona honesta, rigorosa i compromesa amb els valors de la democràcia”. Així mateix, ha posat en valor l’amistat que va trabar amb el pare Miquel Batllori o Ernest Lluch. 


 

Calpena ha narrat l’aspecte més humà del Junqueras divulgador. Fins i tot, ha delatat que quan van començar el famós programa “En Guàrdia!”, en Junqueras “es prenia massa seriosament a si mateix”, ha enfatitzat la seva capacitat de feina i ha ironitzat sobre la seva manca d’entreteniments. “Déu l’ha cridat per moltes coses, menys pel menjar sofisticat”, ha reblat.

 

El missatge més reivindicatiu ha estat el del professor Solé que l’ha encetat saludant al pare del vicepresident, l’Artur Junqueras, que s’ha endut una sonora ovació del públic. Solé ha carregat contra el silenci dels òrgans de direcció de les universitats catalanes que no han fet cap posicionament pel fet que tenen alumnes i professors engarjolats per  motius polítics i de forma “absolutament injusta”.


 

 

Entre els convidats s’hi han pogut veure, el president de l’ANC, Agustí Alcoverro, l’exconseller Joan Manuel Tresserras, el periodista Enric Marin, diputats d’ERC com Ernest Maragall o Chairk El Charmi o Òscar Peris, el sociòleg Salvador Cardús i l’exdiputat de CUP, Albert Botran- que n'havia estat alumnes-  i una munió de coneguts i membres de la comunitat educativa

Una pancarta de suport a en Junqueras
Una pancarta de suport a en Junqueras | Jordi Borràs

 
Comentaris
L'acadèmia catalana
El rector de la Universitat de Glasgow defensa legal de Clara Ponsatí, Rectors catalans en calces i calçotets, tancats en silenci als seus despatxos de la universitat. Ni mu, llevat per dir que volen el tramvia per la Diagonal.
RFS
A los del CDR se les aplica equivocadamente la ley antiterrorista, correctamente se les tendria de aplicar La ley de vagos y maleantes que fue una ley del Orden Penal Español de 4 de agosto de 1933 aprobada por las Cortes de la II República Española.
Inadaptado
Junqueras es un golpista, y como tal, se tiene bien merecido su encarcelamiento.
No són auténtics RECTOR d'UNIVERSITAT
Trepes rastrers de càrrecs que no mereixen.
Per el inadaptado
Uiiii! ja han tornat els trolls, ja s'han refet del Zasken?
@RFS como a la pobre de Ta mare per haver-te traigut al món ! semejante vago i maleante .!
Observer
A los trolls españolistas les duele en el alma que el mundo vea la verdad sobre la naturaleza fascista y rancia del españolismo. No se puede engañar inpunemente al mundo.
Sèquia Monar
Tots aquests que es queixen del boicot a l'acte d'homenatge al doctor Junqueras, per quina raó callen quan els "estudiants conscienciats" de ka UAB amenacen a les persones que no pensen com elles?
Noemí
Por favor, unionistas alterados...ya que sólo sabéis un idioma, escribidlo bien por lo menos.
Roser
Oriol Junqueras. Un home bo injustament empresonat. Merescut homenatge. La veu del poble clama llibertat i tots els que ara callen, hauran de responsre davant de la història no llunyana que els reclamarà el perquè del seu silencis. No estàs sol. Confia, sisplau. Qui té l'AMOR com a bandera te un tresor.
Yo pens
Imagino que me he perdido alguna entrega. Quico, acláralo, sisplau, porque esto es un sinvivir.
Fàstic
Sentit homenatge a Oriol Junqueres, pres polític dels ñols. La UAB ha quedat ben retratada, com les altres universitats catalanes en aquest afer. Sembla que estiguin "mangonejades" com aquella de los madriles que atorga màsters als polítics peperos. El silenci us delata, rectors de les unís catalanes!
Joan Esteve
Els Rectorats de les Universitats catalanes estan ocupats des de les darreres eleccions a Rector , per esoañols -españolistes ... estic convençut que va ser una operació orquestada abans dels 155 i ben coordinada amb el govern d'España. Ara fan veure de ser "equidistantes" ... però son una bomba de relotgeria contra la llibertat de Catalunya.

envia el comentari