Els transportistes mantindran la vaga prevista entre el 20 i el 22 de desembre després de la reunió entre el Comitè de Transports de Mercaderies per Carretera (CNTC) i el Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, que ha acabat sense acord. Així ho han explicat aquest migdia les dues parts després d’una trobada “més curta del que ens hauria agradat”, segons ha admès la secretària general de Transports i Mobilitat, Maria José Rallo. El govern espanyol ha fet arribar un document de treball amb una sèrie de propostes que els transportistes ha rebutjat en considerar que no es dona la “resposta adequada” a les seves reivindicacions, segons el CNTC, que ha amenaçat amb convertir la protesta en indefinida.

Concretament, el CNTC es mostra insatisfet amb les propostes sobre la prohibició de la participació del conductor en operacions de càrrega i descàrrega, reducció de temps d’espera, l’aplicació obligatòria d’una clàusula de revisió del preu del gasoil, la devolució dels imports endarrerits del cèntim sanitari i la no aplicació de l’euro vinyeta, entre d’altres.

En un comunicat, el CNTC ha lamentat la “manca de voluntat” d’arribar a un acord per part del govern i l’ha emplaçat a fer-li arribar una nova proposta que si no els satisfà podria convertir la convocatòria en indefinida, segons adverteix. El president del CNTC, Carmelo González, ha expressat el seu rebuig a la primera proposta del govern i ha criticat que és “més restrictiu” que el compromís assumit per l’anterior secretari d’Estat, Pedro Saura.

La secretària general de Transports i Mobilitat, Maria José Rallo, ha confirmat, en una roda de premsa després de la reunió, que els transportistes han vist la proposta de l’executiu “clarament insuficient” i que han demanat que el ministeri els fes arribar una de nova. Rallo ha comentat que davant la negativa dels transportistes ja no s’ha entrat al detall del document, tot i que ha considerat que encara “hi ha marge de negociació”. Rallo, que ha anunciat que les dues parts es podrien reunir la setmana que ve per debatre una nova proposta, ha traslladat que el ministeri ofereix la “màxima disponibilitat” per arribar a un acord per a la desconvocatòria de la protesta.

Nou comentari