El Senat rebutja les esmenes a la totalitat als Pressupostos

El Senat ha rebutjat aquest dijous les cinc esmenes a la totalitat als Pressupostos Generals de l’Estat, fet que permet als comptes públics del govern de Pedro Sánchez superar el primer tràmit a la cambra alta espanyola, segons informa l’agència ACN. Cal recordar que el 25 de novembre els Pressupostos ja havien rebut l’aval del Congrés dels Diputats amb el suport d’onze formacions polítiques. Ara, els comptes afrontaran el debat a la Comissió de Pressupostos del Senat, que elaborarà un dictamen que es votarà en el pròxim ple a la cambra alta, previst per d’aquí a dues setmanes.

L’objectiu de l’executiu és que els comptes entrin en vigor l’1 de gener del 2022, igual que els del 2021 van entrar en vigor a principis d’aquest any. La ministra d’Hisenda i Funció Pública, María Jesús Montero, ha destacat que els pressupostos tenen el suport d’onze formacions polítiques, i ha afirmat que aquest fet trasllada un missatge “potent” de “confiança i estabilitat”. En aquest sentit, el govern estatal recorda que els comptes públics del 2022 són “l’eina que canalitza” els fons europeus post covid.

De la seva banda, ERC manté el pols amb el PSOE per la llei audiovisual i les quotes en català a les plataformes i ha presentat 16 esmenes parcials als pressupostos de l’Estat en la fase de tramitació al Senat, malgrat que al Congrés els havia aprovat. Els republicans han comunicat aquesta decisió aquest dijous a les sis de la tarda, quan s’acabava el termini per a la presentació d’esmenes. Segons ERC, tal com està redactada la llei audiovisual espanyola aprovada la setmana passada pel consell de ministres de l’executiu de Pedro Sánchez és “insuficient” per protegir el català, informa l’ACN.

Tot i que els vots dels republicans no són necessaris al Senat per tirar els pressupostos endavant –l’aritmètica parlamentària a la cambra alta espanyola permet al PSOE comptar amb altres aliances–, els republicans consideren les esmenes presentades avui una mesura de pressió en la negociació per la llei polèmica, ja que evidencien que el seu suport als pressupostos “no està garantit”.

Comentaris

    Vicenç Ramoneda Desembre 10, 2021 | 13:09
    Pedro Sánchez no mira prim: utilitza 54 vegades en un mes les aeronaus de l’Exèrcit per actes del PSOE. El caprici del president espanyol ens costa 5.000 euros l’hora com a mínim.

Nou comentari