“Sempre seràs la dona de la meva vida”: l’emotiu comiat a la regidora morta prematurament

Mònica Hill i Giménez va morir el passat dijous

La regidora de Vilafranca del Penedès per ERC i cap de llista dels republicans en aquest municipi, Mònica Hill i Giménez, de 51 anys, va morir aquest dijous. Aquest cap de setmana, Jordi Asensi, la seva parella, ha publicat al seu compte de Twitter una carta de comiat molt emotiva. “Mònica, seguiré lluitant per canviar-ho tot, perquè el Penedès no està en venda i perquè sempre seràs l’amor de la meva vida“, diu el text.

Asensi defineix Hill com “una dona lluitadora en estat pur, valenta, transparent, responsable, assemblaria, participativa, d’esquerres i sobretot una persona íntegra“. Explica que la republicana va participar en els moviments socials i polítics des de que era adolescent. “Ha passat per tot arreu, de ben joveneta ja estava organitzada en els joves independentistes de Vilafranca i el Bosc Verd, després va militar al Moviment de Defensa de la Terra, l’MDT, que es on ens varem conèixer”, afegeix. “Encara m’enrecordo el primer dia que la vaig veure, era a la plaça de Sants, un 10 de setembre i jo estava penjant una pancarta reivindicativa quan em van presentar la Mònica, tots dos sempre hem compartit que l’11 de setembre es una diada que cal reivindicar”, explica.

La malaltia és molt dura, però la Mònica ha estat sempre una persona valenta i s’ha enfrontat a ella durant gairebé dos anys, poques vegades l’he vist trista, l’optimisme ha sigut el seu aliat i la Selma la seva esperança“, escriu Asensi. “En tot moment ha estat acompanyada, i com es diu ara, hem viscut la vida de forma intensa, ja sigui amb els amics o amb la família; la política també l’ha ajudat a portar millor la malaltia, perquè ella té un sentiment de pertinença a allò col·lectiu molt intens i que no tothom té, per sort als Països Catalans cada dia hi ha més gent compromesa amb la col·lectivitat i el país”, afegeix.

Nou comentari