S’embolica la troca al Tribunal de Comptes arran de dos vots concurrents que no apareixen

La instructora diua ara que els "vots concurrents que no es troben no són rellevants"

Més embolic al procés del Tribunal de Comptes contra més d’una trentena d’alts càrrecs de la Generalitats amb alguna relació amb Exteriors del 2011 al 2017. Aquest dimarts, la defensa de Carles Puigdemont, ha presentat un nou escrit davant l’estranya “desaparició” de la documentació on es reflecteixen dos vots concurrents de dos membres de l’organisme a la decisió d’embargament dels béns per valor de 5,4 milions d’euros. De fet, són uns vots que tot i no ser particulars, sí que difereixen o expressen una queixa en tant el procés.

L’advocat de Puigdemont, Gonzalo Boye, abans d’atendre els mitjans a l’entrada del Tribunal de Comptes,aquest matí/ACN

L’advocat Gonzalo Boye va demanar els escrits, la instructora del cas va respondre que “els desconeixia” i en una resolució posterior, corregeix i assegura que “no són rellevants per al cas”. Davant la nova resposta, en un nou escrit de recurs al que ha tingut accés El Món, l’advocat demana “suspendre el procediment incautatori fins que s’aclareixi la situació”, que es lli lliurar la documentació ocultada i, a més, declarar la nul·litat de totes les actuacions des del moment de produir-se la vulneració de drets, amb la corresponent retroacció de les actuacions”.

Aquest spin-off del procediment es va encetar quan Infolibre.com va publicar l’existència d’aquests dos vots concurrents emesos per Enriqueta Chicano i Felipe García. El 22 de juliol, Boye en constatar que no es trobaven en la documentació tramesa a les parts pel Tribunal la va reclamar. La resposta de l’organisme va ser just l’endemà assegurant la instructora del cas, Esperanza García, que desconeixia l’existència d’aquests documents i que ho demanés a “l’òrgan corresponent” del mateix Tribunal. El mateix dia, el lletrat va presentar un nou escrit considerant la decisió de no ajustada a dret, la instructora replica que els documents sol·licitats -que havia dit que desconeixia- no són rellevants per al cas.

Un canvi de criteri que l’advocat contesta amb tota la força. “Francament, resulta insostenible des de qualsevol lògica que una resolució administrativa sigui dictada en desconeixement una documentació i, malgrat això, es pugui establir que aquesta no és rellevant a l’efecte de la confiscació en la que s’ha embarcat la Delegada instructora”, es llegeix. En aquest marc, insisteix que encara que el “procediment tingui naturalesa jurisdiccional o administrativa -o la que es consideri oportú donar-li a cada moment per part de la Delegada instructora-, no es pot sustentar en decisions que, sens dubte, presenten un marcat caire arbitrari“. Així subratlla que primer afirmés que desconeixia l’existència dels vots concurrents i després que no són necessaris pel procediment. D’aquí que l’advocat exigeixi la suspensió del procediment “fins que s’aclareixi el que realment està passant amb aquests vots concurrents”. Un desori que l’advocat vol aclarir abans d’executar els béns.

Comentaris

  buf 27/07/2021 11:53 am
  profesionals molt profesionals, espanyols molt espanyols. En fi que fa un farum que ni a la granja de porcs més bruta, en fa tanta. Dit això, perquè no sorprèn gens
  Ferran 27/07/2021 12:12 pm
  No se podrían bañar en la inmensa mierda que han creado?
  GAVANENC 27/07/2021 12:14 pm
  Quin sac de merda mes gran....
  Pere G. Prat. 27/07/2021 12:38 pm
  El femer més gran de la història porta per nom el de Tribunal de Comptes. Una colla d'arreplegats, fills de, germans de, cosins de, cunyats de i molts altres fidels franquistes.
  Tribunals mal preparats, sobrers. 27/07/2021 12:56 pm
  Poca saviesa, poca professionalitat, molt partidisme franquista: España una, grande y libre, deien mentre afusellaven els perdedors de la guerra, ara els seus fills o néts ocupen càrrec de molta responsabilitat, cobrant molt, treballant poc i com els seus avis odiant Catalunya. Un dels punts a exigir seria la creació d'una Justícia catalana. No podem ser més trepitjats per aquesta justícia espanyola tan poc preparats i amb tanta parcialitat
   Josep Maria 27/07/2021 4:37 pm
   Son uns “cutres” i a més mala gent
  L'OBSERVADOR ASTORAT 27/07/2021 1:00 pm
  Si els troben, "SÍ SERAN RELLEVANTS", sino els troben "NO SERAN RELLEVANTS". MARCA Ñ (IRREFORMABLE) !!!
   Independència 27/07/2021 1:16 pm
   Sí, astorats, i fer-nos pensar, ho hauria de fer el fet que fa 300 que som sota la sobirania, la tirania i el jou d'aquesta gent "irreformable" i encara no ens n'hem pogut desempallegar ni alliberar. Ja n'és l'hora. Ara és l'hora.
  No pas solament els advocats 27/07/2021 4:30 pm
  Un desori muntat pel "tribunal (de ajuste) de cuentas" espanyol, que tots els demòcrates del món volem aclarir abans de confiscar i robar els béns.
  Chiringuito de mangantes pp.psoe 27/07/2021 4:55 pm
  El chiringuito de cuentas solo sirve para robar a los juececitos sin toga y buen bolsill9. Carcel pafra todos sus miembr9s y encautacion de todos sus miembros CHORIZOS PP.PSOE
  Ricard 27/07/2021 6:26 pm
  La bilis dels castellans els incapacita per voler treballar. Al judici del Suprem ja va passar.
  No anem bé i tothom ho sap 27/07/2021 6:34 pm
  Com aquell que diu: s'ha enganxat infraganti. Desconeixia el cas i a la vegada era irrellevant produeix una dislèxia interpretativa que fa pudor de sofre.
  Clar 27/07/2021 8:44 pm
  El franquisme persisteix. Abans es sostenia per la represió desfermada que incloia penes de mort dictades arbitrariament, però quan s'ha quedat sense això, el franquisme (feixisme espanyol) no donar per més. Arriba!!. Viva Franco!, Viva Papa!! Viva!!!

Nou comentari